تصمیم مهم پارلمان شهری درباره کمیسیون ماده پنج
اعضای شورای شهر تهران امروز کلیات طرح «اصلاح فرآیندهای دبیرخانه کمیسیون ماده ۵ قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و اصلاحیه بعدی آن، با رویکرد تعادل میان منافع عمومی و خصوصی» را تصویب کردند.
اعضای شورای شهر تهران امروز کلیات طرح «اصلاح فرآیندهای دبیرخانه کمیسیون ماده ۵ قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و اصلاحیه بعدی آن، با رویکرد تعادل میان منافع عمومی و خصوصی» را تصویب کردند.
به گزارش روزنآنلاین، مهدی عباسی، رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در تشریح جزییات این طرح گفت: شاخصهای مبتنی بر عدالت اجتماعی، هوشمندی و سیستمی شدن سامانه، وحدت رویه در بررسی پروندهها و... تدوین شده است که بر این اساس باید میان منافع عمومی و خصوصی، عدالت برقرار شود. وی گفت: هدف این است که این طرح جلوی زد و بند، دلالی و دالانهای تاریک را بگیرد و از املاک و داراییهای شهر صیانت کند و بستری برای حمایت از اقشار مختلف و شرایطی را برای متقاضیانی که در صف انتظار هستند فراهم شود. به گفته عباسی، این طرح مقررات جدیدی وضع نمیکند؛ بلکه فقط به قوانین و مقررات بالادستی موجود ارجاع میدهد.
وی با بیان اینکه وزرای فعلی و پیشین راه و شهرسازی نیز دیدگاه مثبتی نسبت به طرح مذکور داشته و مفاد آن را تایید کردهاند، افزود: وزیر راه و شهرسازی در پاسخ مکتوبی که به درخواست کمیسیون شهرسازی شورای شهر مبنی بر ارائه دیدگاه پیرامون طرح مذکور داده، تاکید کرده است که این اقدام نقش قابل ملاحظهای در بهبود فرآیند بررسی اولیه درخواستهای وصول شده در کمیسیون ماده 5 خواهد داشت.
عباسی با تاکید بر ضرورت اخذ نظر ذینفعان در هر پروندهای که در کمیسیون ماده 5 مطرح میشود، گفت: در همه دنیا این نظرسنجی از ذینفعان صورت میگیرد اما در کمیسیون ماده 5 چنین روندی وجود ندارد. از طرفی روند کار در حال حاضر به نحوی است که مشخص نیست مشاورانی که بررسی اولیه پروندهها را انجام میدهند، بر چه اساسی اعلام نظر کردهاند؛ در حالی که باید تمام استنادها به ضوابط بالادستی شفاف باشد.
ناصر امانی نیز به عنوان موافق این طرح با بیان اینکه حرف و حدیثهای زیادی درمورد نحوه ارسال و بررسی پروندهها در کمیسیون ماده 5 داریم و جالب است که ما هم پاسخی به این موضوعات نداریم، گفت: اگر این طرح تصویب و در شورایعالی شهرسازی نهایی شود، پاسخ سوالات پیدا میشود. وی گفت: درست است که نمایندگان کمیسیون ماده ۵ از نهادها و دستگاههای مختلف هستند؛ اما دبیرخانه در شهرداری تهران است و پروندههایی که میخواهند به کمیسیون برود در شهرداری تهران مسئول هستند و جزیی از ساختار شهرداری تهران هستند.
این طرح چهار مخالف سرسخت (پیرهادی، سروری، صادقی و مظفر) هم داشت و حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران هم در مخالفت با آن سخن گفت و اینطور پرسید که « این چه تاریکخانهای است که رییس شورای شهر تهران در تمام جلسات آن حضور دارد؟» اما سرانجام کلیات طرح مذکور با 16 رای موافق به تصویب رسید.