میراث فرهنگی تهران: شهرداری برای تخریب خانه تاریخی رفوگران استعلام نگرفته
میراث فرهنگی تهران ضمن تکذیب ارسال نامه شهرداری منطقه 14 به این اداره کل اعلام کرد: برای تخریب خانه رفوگران از اداره کل میراث فرهنگی استان تهران استعلامی از سوی شهردرای منطقه 14 گرفته نشده است.
میراث فرهنگی تهران ضمن تکذیب ارسال نامه شهرداری منطقه 14 به این اداره کل اعلام کرد: برای تخریب خانه رفوگران از اداره کل میراث فرهنگی استان تهران استعلامی از سوی شهردرای منطقه 14 گرفته نشده است.
به گزارش روزن آنلاین، در چند روز اخیر خبری مبنی بر تخریب خانه منسوب به علی اکبر رفوگران موسس کارخانه خودکار بیک در منطقه14 شهرداری تهران منتشر شده است و شهرداری منطقه نیز در خبری که در برخی خبرگزاریها از جمله ایرانا مورخ 31 مرداد منتشر کرده، اعلام داشته در تاریخ 20 دی 1399 طی نامه شماره 514/61026 خطاب به اداره کل میراث فرهنگی استان تهران، خواستار ثبت این بنا از حیث معماری و ارزشمندی بنا شده است.
اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران ضمن تکذیب خبر پاسخ شهرداری منطقه 14 شهر تهران مبنی بر ارسال نامه سال 1399، توضیحات ذیل را جهت تنویر افکار عمومی به سمع و نظر اصحاب رسانه و شهروندان تهرانی می رساند:
1.خانه موسویان واقع در بزرگراه شهید محلاتی نرسیده به خیابان ۱۷ شهریور بامساحت ۹۵۶ مترمربع در پهنه R122 است. شهرداری منطقه 14 شهر تهران مدعی است در تاریخ 20 دی 1399 طی نامه شماره 514/61026 خواستار ثبت شدن بنا در فهرست آثار ملی کشور از حیث ارزشمندی معماری بنا شده است اما اساساً چنین نامه ای در دبیرخانه این اداره کل ثبت نگردیده است.
2.به استناد مستندات موجود تملک این خانه در دهه 80 به عنوان یک بنای تاریخی در سامانه شهرسازی شهرداری تهران موجود است، انتظار می رفت که شهرداری منطقه 14 شهر تهران قبل از هرگونه مجوز تخریب و نوسازی از اداره کل میراث فرهنگی استان تهران استعلامات لازم را انجام دهد و نامه سال 1399 و ادعا آن منطقه مبنی بر عدم پاسخ این اداره کل، دال بر این نیست که بنا فوق الذکر ارزشمند نبوده و شهرداری منطقه 14 مجاز است بدون استعلام از این اداره کل، مجوز تخریب و نوسازی دهد و این در حالی است که شهرداری منطقه خود واقف بر ارزشمندی ملک مذکور بوده است.
3.اداره کل میراث فرهنگی استان تهران ضمن تاکید بر عدم دریافت نامه از سوی اداره کل یا ارائه پاسخ یا مجوزی جهت تخریب ملک مذکور، با توجه به تاکید همان مرجع که ملک مذکور را واجد ارزشهای معماری، فرهنگی و تاریخی اعلام کرده بوده و دلایل و مستندات کافی بر حفظ و صیانت از تخریب و نوسازی آن وجود داشته است، لذا صرفنظر از عدم ثبت بنا در فهرست آثار ملی، ضرورت حفظ و احیای آن بدیهی بوده و مضافاً طی بند 1-13 ضوابط و مقررات طرح تفضیلی شهر تهران، الزام به حفظ و صانت از بناهای ثبت شده و ثبت نشده واجد ارزش ضروری بوده است.
اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران ضمن ابراز تاسف از اتفاق پیش آمده و ضمن پیگیری های حقوقی لازم، از شهرداری تهران در خواست هماهنگی با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران به عنوان متولی موضوع حافظت از بناهای تاریخی شهر تهران را دارد و بهتر است قبل از هر گونه پاسخ در مطبوعات و رسانه ها، نسبت به ابعاد دقیق تر این موضوع اطلاعات لازم را کسب نماید.
منبع: روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران