تماشای «مونالیزا» گرانتر میشود
رشیده داتی، وزیر فرهنگ فرانسه دریافت هزینه بیشتر از بازدیدکنندگان خارج از اتحادیه اروپا را برای بازدید از بناهای فرهنگی این کشور از جمله موزه لوور که خانۀ «مونا لیزا» است، پیشنهاد کرد.
رشیده داتی، وزیر فرهنگ فرانسه دریافت هزینه بیشتر از بازدیدکنندگان خارج از اتحادیه اروپا را برای بازدید از بناهای فرهنگی این کشور از جمله موزه لوور که خانۀ «مونا لیزا» است، پیشنهاد کرد.
به گزارش روزن آنلاین، بازدیدکنندگان برخی از جاذبههای گردشگری مشهور فرانسه در صورتی که از کشورهای غیر اتحادیه اروپا باشند، ممکن است هزینه ورودی بیشتری بپردازند.
«رشیده داتی»، وزیر فرهنگ فرانسه به تازگی در مصاحبهای با «فیگارو» پیشنهاد خود برای اضافه کردن هزینه اضافی در حدود ۵ یورو (۵.۴۰ دلار) به مبلغ کنونی ورودیِ برخی جاذبههای فرهنگی این کشور را مطرح کرد. از جمله این مکانها به موزه لوور، ورسای و موزه اورسی میتوان اشاره کرد. «داتی» همچنین پیشتر گفته بود «قصد دارد برای کلیسای نوتردام هزینه ورودی تعیین کند.»
وزیر فرهنگ فرانسه اظهار کرد که از بازدیدکنندگان خارج از اتحادیه اروپا میخواهد که هزینه بیشتری برای بلیت ورودی خود بپردازند که کمکی برای بازسازی میراث ملی این کشور خواهد بود.
«داتی» این سوال را مطرح کرد که «آیا طبیعی است یک بازدیدکننده فرانسوی برای ورود به موزه لوور همان قیمتی را بپردازد که یک بازدیدکننده برزیلی یا چینی میپردازد؟» وزیر فرهنگ فرانسه همچنین افزود: «مردم فرانسه نباید هزینه همه چیز را خودشان بپردازند.»
«ورودی لوور»، بزرگترین گالری جهان در حال حاضر ۲۲ یورو (۲۳.۹۰ دلار) برای پذیرش عمومی است، اما اگر تغییرات برنامهریزی شده انجام شود، این مبلغ تا حدود ۳۰ یورو (۳۲.۶۰ دلار) برای بازدیدکنندگان غیر اتحادیه اروپا افزایش مییابد. موزه لوور در حال حاضر تا حد زیادی به لطف شاهکارهایی مانند مونالیزای لئوناردو داوینچی (۱۹۱۹-۱۵۰۳) و «ونوس میلو» (قرن دوم قبل از میلاد)، پذیرای ۹ میلیون بازدیدکننده در سال است. تخمین زده میشود کمتر از ۷۰ درصد از بازدیدکنندگان موزه لوور گردشگران بینالمللی باشند.
با این حال «داتی»، وزیر فرهنگ فرانسه به دلیل پیشنهاد خود با انتقاداتی مواجه شده است؛ چراکه بسیاری بر دشواری نظارت بر ملیت بازدیدکنندگان هنگام فروش بلیت آنها در مکانهای دیدنی مهم تاکید دارند.
این پیشنهادها در زمان دشواری برای بخش فرهنگی فرانسه، یعنی پس از کاهش غیرمنتظره حضور در لوور در طول المپیک پاریس و پس از اینکه موزه برای نخستینبار در هفت سال گذشته در ابتدای سال ۲۰۲۴ هزینه ورودی خود را افزایش داد، مطرح شده است.
با این حال، بحث برانگیزترین بخش این طرح، درخواست دریافت هزینه از گردشگران برای ورود به کلیسای نوتردام، مشهورترین ساختمان مذهبی فرانسه است. در حالی که سایر کلیساها از جمله ساگرادا فامیلیا در بارسلونا و کلیسای جامع سن پل لندن هزینه ورودی دارند، ورودی نوتردام همیشه رایگان بوده است.
این کلیسا قرار است در ۸ دسامبر پس از ۵ سال بازسازی به دنبال یک آتشسوزی فاجعهبار در سال ۲۰۱۹، بازگشایی شود. البته طرح «داتی» برای دریافت ۵ یورو (۵.۴۰ دلار) هزینه ورود به کلیسای جامع، هزینهای برای همه بازدیدکنندگان خواهد بود و فقط بازدیدکنندگان از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا را شامل نمیشود.
«داتی» ادعا کرد که بازسازیهایی مانند نوتردام دلایلی هستند که با توجه به آنها دریافت هزینههای جدید، بسیار مهم قلمداد میشود.
وزیر فرهنگ فرانسه به روزنامه لو فیگارو نیز گفت: «در سراسر اروپا، مردم باید برای بازدید از بناهای مذهبی برجسته هزینه بپردازند و پیشنها ساده من آن است که از همه گردشگران نوتردام یک ورودی دریافت شود. این طرح میتواند تا ۷۵ میلیون یورو (۶۲ میلیون پوند) در سال درآمدزایی کند که کاملاً به یک برنامه بزرگ حفاظت از میراث مذهبی فرانسه اختصاص خواهد یافت. نوتردام میتواند تمام کلیساهای فرانسه را نجات دهد. این یک نماد شگفتانگیز خواهد بود.»
برونو ریتایو، وزیر کشور فرانسه نیز از این ایده استقبال کرد و به رادیو فرانسه گفت که «اگر ۵ یورو بتواند میراث مذهبی فرانسه را نجات دهد، این یک ایده خوبی است.»
خیریه ملی میراث فرانسه، وضعیت بسیاری از کلیساها و صومعههای این کشور را بسیار نگرانکننده توصیف کرده است، به طوری که حدود ۵ هزار مورد در خطر هستند و نزدیک به ۵۰۰ مورد نیز هم به دلیل شرایط بسیار بدشان، تعطیل شدهاند.
بسیاری از کلیساهای جامع اروپایی از گردشگران هزینه میگیرند. بلیت ورود به دوئومو (کلیسای جامع میلان) بین ۱۰ تا۳۰ یورو است، درحالی که بلیت بازدید از کلیسای سنت مارک در ونیز هزینهای معقول در حد ۳ یورو (بهعلاوه۱۰ یورو برای برج ناقوس) دارد.
در اسپانیا، هزینه بازدید از مسجد ـ کلیسای کوردو با ۱۳ یورو، کلیسای سویل۱۲ یورو و کلیسای لاساگرادا فامیلیا در بارسلون ۲۶ یورو است. کلیسای کنتربری در بریتانیا هم ۱۷ پوند، کلیسای وستمینستر ۳۰ پوند و کلیسای جامع قدیمی سنت پُل هم ۲۵ پوند هزینه از بازدیدکنندگان به عنوان ورودیه دریافت میکند.
کلیسای لاساگرادا فامیلیا در بارسلون اسپانیا که شاهکار آنتونی گدیو و بزرگترین کلیسای کاتولیک ناتمام در جهان است، در سال۲۰۲۳ بیش از ۱۲۵ میلیون یورو از نزدیک به ۵ میلیون بازدیدکننده خود کسب کرده است.
با این حال، کلیسای کاتولیک نوتردام فرانسه با قاطعیت به اصول دسترسی رایگان برای همه، چه نمازگزار و چه گردشگر هنوز پایبند است، اگرچه برخی کلیساها از بازدیدکنندگان هزینه ورود به قسمتهای خاصی از ساختمان، مانند برجهای ناقوس، مقبرهها و خزانهها دریافت میکنند.
منبع: آرتنت