کد خبر: 997
یک طراح شهری از ضرورت ایجاد فضای تعاملی با همه ذی‌نفعان گفت

چند ابهام درباره مجوزهای اخیر بلندمرتبه‌سازی در تهران

تصویب مجوزهای بلندمرتبه‌سازی اخیر در شمال تهران در ۱۵ مرداد ماه سال جاری و همزمان با تغییرات در ساختار دولت انجام شده که بیانگر تعجیل در اتخاذ تصمیم پیش از حضور وزیر جدید است.

چند ابهام درباره مجوزهای اخیر بلندمرتبه‌سازی در تهران

سهیلا صادق‌زاده؛ طراح شهری و شهردار پیشین منطقه ۱۰ تهران:

چند ابهام پیرامون مصوبات اخیر شورای عالی شهرسازی و معماری مبنی بر صدور مجوز بلندمرتبه‌سازی جدید در شمال تهران وجود دارد که عناصر دخیل در این تصمیم‌گیری باید به آن پاسخ دهند.

با توجه به متن خبر منتشر شده در خصوص مغایرت‌های اساسی مصوبات کمیسیون ماده ۵ با مکان‌یابی و ضوابط و مقررات ساخت بناهای بلندمرتبه در محدوده شهر تهران، علیرغم قانونمند بودن روند تصمیم‌گیری در شورای عالی شهرسازی و معماری به عنوان بالاترین مرجع تصمیم‌گیری، دو نکته قابل تأمل است.

۱- تصویب موارد مذکور در ۱۵ مرداد ماه سال جاری و همزمان با تغییرات در ساختار دولت انجام شده که بیانگر تعجیل در اتخاذ تصمیم پیش از حضور وزیر جدید است.

۲- این موضوع و موارد مشابه به دلیل اهمیت، نیازمند توجهی مضاعف و در نظر داشتن منافع تمامی ذی‌نفعان، به‌ویژه اهالی محل، ساکنین ساختمان‌های محیط اطراف و همچنین توجه به بافت پیرامونی است که در متن خبر صرفا به اخذ تائید از نهادهای دولتی ذیربط اشاره شده است.

از این‌رو، شورای عالی شهرسازی و معماری و کمیسیون ماده ۵ می‌بایست در خصوص موارد مشابه، ضمن ایجاد فضای تعاملی و شفاف، از ظرفیت‌های تمامی ذی‌نفعان اعم از مالکین، ساکنین، برنامه‌ریزان و طراحان شهری، معماران و سازندگان و ... در فرآیندهای سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری بهره‌گیری نموده و صرفاً به بررسی در کمیته‌های فنی و کارشناسی اکتفا ننمایند و همانند بسیاری از شهرهای دنیا، با اتکا به نظام حکمروایی شهری به هدایت و کنترل توسعه شهری انسان-محور بپردازند.

در این مقطع حساس و در راستای تحقق وفاق ملی و انتصاب وزیر کاردان انشاالله در آینده بتوانیم شاهد تصمیماتی علمی، منطقی و مردمی باشیم.

 

دیدگاه شما
منتخب سردبیر