بنویسید صالحی امیری، بخوانید ضرغامی
در حالی که بیش از دوماه از شروع وزارت صالحی امیری به عنوان سومین وزیر وزارت عریض و طویل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی میگذرد ، بغیر از چند انتصاب آنهم در حوزه مدیر کل وزارتی و اداره کل امور پایگاه ها که به دلیل عدم تمدید مأموریت مدیر سابق ، بلا تصدی بوده است و چند مدیر موزه هیچگونه انتصاب و تغییری در این وزارتخانه روی نداده است.
در حالی که بیش از دوماه از شروع وزارت صالحی امیری به عنوان سومین وزیر وزارت عریض و طویل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی میگذرد ، بغیر از چند انتصاب آنهم در حوزه مدیر کل وزارتی و اداره کل امور پایگاه ها که به دلیل عدم تمدید مأموریت مدیر سابق ، بلا تصدی بوده است و چند مدیر موزه هیچگونه انتصاب و تغییری در این وزارتخانه روی نداده است.
به گزارش روزن آنلاین، شاید نیاز باشد مقدمهای در پیشینه تشکیل این وزارتخانه بیان کرد.
این وزارتخانه که پیش از تبدیل آن از سازمان به وزارتخانه ، به محلی برای جاماندگان از وزارت ، در دولت ها بدل و همواره با انتصاب هایی به عنوان حیات خلوت دولت ها تبدیل شده بود و بیشتر از پرداختن به موضوعات مهم حوزه های تخصصی خود بیشتر درگیر حواشی بوده است.
در دولت دوازدهم به منظور انسجام بخشی و همچنین تشدید نظارت مجلس بر امورات آن ، این سازمان با مصوبه مجلس شورای اسلامی از سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی به وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی تبدیل و به عنوان نوزدهمین وزارت خانه دولت آغاز بکار کرد.
این وزارت خانه متشکل از سه سازمان یعنی سازمان میراثفرهنگی ، سازمان ایرانگردی و جهانگردی و سازمان صنایع دستی و هنرهای سنتی میباشد که دارای ماموریت ها و رسالت های تخصصی و مهم است.
شکی نیست که این وزارت خانه با توجه به اسناد بالادستی نظیر سند چشم انداز و برنامه هفتم ، نقش بسزایی در نیل به اهداف عالیه نظام به ویژه در حوزه های اقتصادی ، بخصوص در اقتصاد بدون نفت ایفا میکند.
حفظ و صیانت ، کشف ، معرفی و مرمت از آثار تاریخی و میراث فرهنگی و همچنین برنامه ریزی ، رشد ، رونق و بهره برداری از ظرفیت های گردشگری و جذب گردشگر و توسعه صنعت توریسم و توجه به حفظ ، معرفی ، آموزش ، بهره برداری ، بازاریابی و صادرات صنایع دستی کشور از اهداف و رسالت های مهم و اساسی این وزارتخانه است.
با مقدمه فوق میتوان دریافت که تغییر رویکرد و برنامه ریزی و بهره گیری از بدنه کارشناسی و تخصصی در معاونت ها مدیریت های این وزارتخانه از اهمیت بسزایی برخوردار است.
شاید بتوان معاونت میراث فرهنگی را یکی از تخصصی ترین معاونت های این وزارتخانه دانست.
معاونتی که از بدو تاسیس آن و پیش از آن همواره با مدیرانی متخصص و صاحب تجربه اداره میشده است.
در دولت سیزدهم و با شروع وزارت ضرغامی به عنوان دومین وزیر این وزارتخانه مدیریت این معاونت تخصصی به یک فرد غیر متخصص واگذار شد که همین امر باعث بروز چالش های بسیاری در این حوزه گردید و سبب کندی تصمیم گیری و گاها تصمیم های غیر حرفه ای و غیر تخصصی در این معاون شده است که تا به امروز نیز این روند ادامه دارد.
صالحی امیری در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به خبر نگاران که از کندی روند تغییرات در این وزارت خانه پرسشی مطرح کرده بودند گفت: در آینده ای نزدیک این تغییرات روی خواهد داد.
انتظار فعالین حوزه میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی با توجه به تغییر دولت و رویکرد و گفتمان جدید در دولت چهاردهم این است که هر چه سریعتر انتصابات مرتبط با اهداف سازمانی و تخصصی وزارت خانه و در راستای رای مردم و گفتمان دولت در این وزارت به سرعت روی دهد.
تغییر در معاونت ها ، مدیران ستادی و مدیران استانی روندی است زمانبر که با توجه به نزدیک بودن به ماه های پایانی سال و لزوم برنامه ریزی ستاد خدمات سفر و به ویژه سفر های نوروزی اهمیت تسریع در این روند بسیار ضروری است.
در حالی که اکثر قریب به اتفاق وزارت خانه تغییر در معاونت ها را آغاز نموده اند ، تا کنون هیچ گونه تغییری در معاونت های این وزارتخانه روی نداده و خبر هایی از تغییرات اساسی در سطح معاونت ها به ویژه معاونت میراث فرهنگی به گوش نمیرسد و همان تیم ضرغامی زمام امور را در دست داشته و در بر همان پاشنه میچرخد ...
گویا تنها تغییر اساسی در این سازمان به تغییر وزیر خلاصه شده است که این امر باعث نارضایتی در سطح کارکنان و نگرانی دوست داران و فعالین میراث فرهنگی شده است.