دهن کجی مدیران برخی از باغ وحش ها به اخطارهای محیط زیستی
با توجه به این که از ۲ دهه پیش تا کنون هر بار که قول و قرارهای مشابه گذاشته شده اوضاع باغ وحشها بیش از پیش به افول رفته؛ میتوان گفت حنای این وعدهها دیگر رنگی برای جامعه محیط زیستی ندارند.
با توجه به این که از ۲ دهه پیش تا کنون هر بار که قول و قرارهای مشابه گذاشته شده اوضاع باغ وحشها بیش از پیش به افول رفته؛ میتوان گفت حنای این وعدهها دیگر رنگی برای جامعه محیط زیستی ندارند.
به گزارش روزن آنلاین، اولین هفته از آذر ماه با انتشار ویدیویی از حمید ظهرابی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست مبنی بر اخطار سازمان محیط زیست به ۱۴ باغ وحش شروع شد که وی در این ویدیو میگوید: ۱۴ باغ وحش در شرایط نگران کنندهای به سر میبرند که بدون شک شامل اخطارها میشوند و در صورت سرپیچی از اخطارها، حداقل نیمی از باغ وحشها تعطیل خواهند شد.
اگرچه این خبر تا چند سال گذشته از جمله خبرهای خوب و امیدبخش به شمار میآمد؛ اما در حال حاضر با توجه به این که سر نخهایی از حمایت از باغ وحشها در آن دیده میشود، فقط جای نگرانی دارد.
صحبت کردن از مشکلات باغ وحشها بدون این که اشارهای به مساله بسیار مهم تکثیر حیوانات و تجارت غیر قانونی حیات وحش شود؛ اولین نکتهای است که سر و گوش مخاطب را میجنباند. اگر این کوتاهی به پای سهل انگاری سازمان محیط زیست نوشته نشود؛ پس احتمالا به این منظور است که این بخش مهم ماجرا نادیده گرفته خواهد شد ولو آن که در بهترین حالت به ظاهر این مراکز پرداخته شود.
با توجه به این که از ۲ دهه پیش تا کنون هر بار که قول و قرارهای مشابه گذاشته شده اوضاع باغ وحشها بیش از پیش به افول رفته؛ میتوان گفت حنای این وعدهها دیگر رنگی برای جامعه محیط زیستی ندارند؛ از همین رو با یک جستجوی کوچک میتوان به راحتی به سابقه این مساله پی برد که مدیران در مقابل انتقادات به باغ وحش، شروع به دادن قولهایی کردند که در واقع زمان را به نفع باغ وحشها خریداری میکردند.
به عبارت دیگر ردپای این تعهدات، تحت فشار افکار عمومی پیدا و دیده میشوند و در این شرایط مصاحبه مدیران نیز مثل آبی بر آتش فشارها عمل میکند. با این حال فقط چند ساعت پس از اتمام حجتها، بدون ایجاد ذرهای تحول در روند کار به مرور زمان، تمرکز از روی این مساله کاسته شده و خبرنگاران نیز با دستی که از همه جا کوتاه است؛ با استناد به وعده و وعیدهای داده شده در حوزه مشکلات باغ وحشی و جمله «درحال حاضر موضوعیت ندارد» قائله را ختم میکنند.
علاوه بر این که رتبه بندی باغ وحشها بدون نظر خواهی از فعالان مردمی این حوزه نوشته و اتفاق میافتد؛ هیچ مشورتی نیز با نمایندگان سازمانهای غیر دولتی و فعالان حوزه محیط زیست صورت نگرفته است. این در حالی است که مدیر فعلی دفتر حیات وحش معاونت طبیعی در کمتر از ۱۵ ماه گذشته دست کم ۲ جلسه با باغ وحش داران کشور داشتند.
در پایان حرف از باغ وحشهای متخلف و غیراستانداردی به میان میآید که علیرغم این که در دوره ۲ ساله مدیریت قبلی آقای ظهرابی در معاونت طبیعی وجود داشتند، اما هیچ برخوردی با آنها انجام نشد.
منبع: برنا