رضایی کوچی: دولت نباید مسکن بسازد
بهرغم اینکه مجلس شورای اسلامی با تصویب قانون جهش تولید مسکن، مجوز ورود دولت به مسکنسازی را صادر کرده و از نهضت ملی مسکن پشتیبانی کرده است، اکنون رییس کمیسیون عمران مجلس میگوید: دولت نباید به طور مستقیم به ساخت مسکن ورود کند.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تشریح انتظار مجلس از وزیر راه و شهرسازی دولت چهاردهم، گفت: دولت نباید به طور مستقیم به ساخت مسکن ورود کند.
به گزارش روزن آنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، محمدرضا رضاییکوچی در خصوص انتظارات نمایندگان مردم از مدیران بخش مسکن دولت چهاردهم گفت: سه قانون مهم بهمنظور تنظیم بازار مسکن تصویب و ابلاغ شده و از سیاستگذاران دولت جدید انتظار میرود که در ریلگذاری خود برای این بخش به این قوانین توجه ویژه داشته باشند. مجلس شورای اسلامی قانون ساماندهی زمین، مسکن و اجارهبها را در اردیبهشت امسال به تصویب رساند؛ اجرای این قانون فقط در بخش اجارهبها میتواند تورم بازار اجاره را برای مستاجران کاهش دهد؛ در عین حال در شهریور ۱۴۰۰ قانون جهش تولید مسکن نیز به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در مرداد ۱۳۹۹ نیز قانون مالیات بر خانههای خالی به تصویب رسید. مجموع این قوانین یک بسته کامل به منظور تنظیم بازار مسکن را در اختیار دولتهای پیشرو قرار میدهد و در صورت اجرای دقیق این قوانین چالشهای بازار مسکن کشور مرتفع خواهد شد.
این نماینده مجلس ادامه داد: قوانین تصویبی مجلس در زمینه تنظیم بازار مسکن کاملا قابلیت اجرایی شدن دارد و تحقق آن میتواند از سویی چالش دهکهای پایین درآمدی در زمینه دسترسی به مسکن را به میزان قابل توجهی مرتفع کند و به ثبات در بازار مسکن و اجارهبها بینجامد.
رضاییکوچی گفت: دولت سیزدهم بخش عمدهای از تعهدات خود رادر زمینه تولید و عرضه مسکن اجرایی نکرد؛ اما از دولت جدید انتظار میرود که این کار نیمهتمام را تکمیل کند و با تسریع ساخت مسکن در کشور به کمک رفع چالش گرانی مسکن بیاید. ساخت یک میلیون مسکن در سال هدف مهمی است که لازم است از سوی دولت چهاردهم پیگیری شود، تحقق این هدف علاوه بر آنکه نیاز مردم به مسکن را مرتفع میکند، میتواند به ایجاد سالانه ۲.۵ میلیون شغل در کشور بینجامد.
وی تاکید کرد: البته دولت نباید به طور مستقیم به ساخت مسکن ورود کند؛ درواقع دولت پیمانکار ساخت مسکن نیست؛ اما میتواند با سیاستگذاری صحیح، تامین تسهیلات، زمین و ... ساخت مسکن در کشور را تسریع ببخشد. ساخت مسکن باید توسط مردم و انبوهسازان بخش خصوصی انجام شود.
رضاییکوچی گفت: در گذشته چالش مسکن مربوط به اقشار و دهکهای پایین درآمدی بود؛ اما امروز چالش مسکن حتی قشر متوسط جامعه را نیز دچار چالش کرده است.
وی ادامه داد: در بخش روستایی و شهرهای کوچک اگر زمین و تسهیلات مالی تامین شود؛ مردم میتوانند خانه بسازند؛ اما در کلانشهرها با توجه به محدودیت زمین نیاز به انبوهسازی است. البته این انبوهسازی نیز باید توسط بخش خصوصی انجام شود و دولت نباید به عنوان پیمانکار به پروژههای ساخت مسکن ورود کند.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: طرح ساخت شهرهای جدید در نوار ساحلی کشور تعریف شده است؛ انتظار میرود که دولت چهاردهم زیرساختهای لازم رادر این شهرها هر چه سریعتر مهیا کند، در عین حال به مردم در این شهرها زمین داده شود و با ایجاد فرصت اشتغال بخشی از جمعیت به این شهرها منتقل شود.