کد خبر: 759

محمد درویش: کمبود آب در تهران یک دروغ بزرگ است

محمد درویش، فعال محیط‌زیست در توضیح چرایی روند رو به رشد تغییرات پوشش گیاهی تهران به «گرانی زمین» اشاره کرد و گفت: کمبود آب در تهران یک دروغ بزرگ است؛ ردپای علت اساسی خشکاندن درختان تهران در چند سال اخیر را باید در سوداگری زمین و منافع شهرداری جستجو کرد.

محمد درویش: کمبود آب در تهران یک دروغ بزرگ است

محمد درویش، فعال محیط‌زیست در توضیح چرایی روند رو به رشد تغییرات پوشش گیاهی تهران به «گرانی زمین» اشاره کرد و گفت: کمبود آب در تهران یک دروغ بزرگ است؛ ردپای علت اساسی خشکاندن درختان تهران در چند سال اخیر را باید در سوداگری زمین و منافع شهرداری جستجو کرد.

به گزارش روزن آنلاین، طی چند دهه اخیر، رشد نجومی قیمت زمین‌های داخل محدوده شهری و حاشیه سود ساخت‌و‌ساز در آن‌ها، در حکم شتاب‌دهنده‌ای برای تخریب باغ‌ها و فضاهای سبز شهری عمل کرده است. به طوری که از ۱۶هزار هکتار باغ و اراضی مشجر در دهه ۶۰، حالا بنا به گفته رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران، تنها حدود هزارو۷۰۰ هکتار، معادل دو درصد از این شهر را باغات و اراضی مشجر تشکیل می‌دهد.

اخیرا نیز تصاویر ماهواره‌ای جدیدی از تغییرات فضای سبز تهران در بازه زمانی ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ تا ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ منتشر شد که نشان می‌داد طی ۳ سال اخیر بیش از ۸۳۲ هکتار از پوشش گیاهی تهران دچار تغییرات خیلی زیاد و بیش از ۵هزار هکتار، دچار تغییرات با درجه زیاد شده و حدود ۸هزار هکتار نیز با درجه تغییرات کمتر در آستانه تغییر کاربری قرار گرفته‌اند.

در همین‌باره محمد درویش، فعال محیط‌زیست و عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع ایران، در توضیح چرایی روند رو به رشد تغییرات پوشش گیاهی تهران به «گرانی زمین» اشاره کرد و گفت: کمبود آب در تهران یک دروغ بزرگ است؛ ردپای علت اساسی خشکاندن درختان تهران در چند سال اخیر را باید در سوداگری زمین و منافع شهرداری جستجو کرد.

۹۰ درصد پارک جنگلی چیتگر در آستانه نابودی

این کنشگر محیط زیست  گفت: شهرداری تهران با بهانه کمبود آب، عملا دستور قطع آبیاری در کمربندهای سبز غربی و شرقی تهران و بخصوص پارک جنگلی چیتگر و بخش هایی از سرخه حصار را داده است. به طوری که حدود هفت هزار هکتار از فضای سبز تهران نیز با تنش آبی جدی روبه‌رو است و اگر این روند ادامه داشته باشد، باید منتظر خشک شدن و قطع شدن آن‌ها به دست شهرداری باشیم. در صورتی که مناطق دیگری مثل پارک عباس آباد و اطراف پل طبیعت که منفعت خوبی برای شهرداری دارند، بدون هیچ مشکلی آبیاری می‌شوند.

او ادامه داد: اخیرا طی بررسی رصد هوایی پارک جنگلی چیتگر متوجه شدم که تقریبا ۹۰ درصد درختان چیتگر خشک شده است؛ این اتفاق یک جنایت بزرگ علیه محیط زیست شهر تهران است. این ماجرا مربوط به سه سال اخیر است و غیر از  تغییر کاربری‌هایی است که در جریان ساخت برج‌‌باغ‌ها اتفاق افتاد و بخش‌های قابل توجهی از باغ‌های شمال تهران در مناطق یک، دو و سه را نابود کرد.

دروغ بزرگ کمبود آب در تهران

درویش در پاسخ به استدلال شهرداری مبنی بر کمبود اب در تهران، گفت: اینکه می‌گویند در تهران با کمبود آب مواجهیم یک دروغ بزرگ است؛ کمبود آب یک بهانه است؛ شهرداری می‌تواند به راحتی از تصفیه ۹۰ درصد شبکه آب و فاضلاب تهران برای آبیاری درختان استفاده کند. هیچ محدودیتی برای منابع آب وجود ندارد. علت اساسی سوداگری زمین و منافع شهرداری است.

گرانی زمین عامل نابودی فضاهای سبز تهران است

او در خصوص نقش افزایش قیمت زمین در نابودی فضاهای سبز شهری توضیح داد: در منطقه ۲۲ تهران که افزایش قیمت زمین به ۱۰۰ میلیون تومان هم رسیده است، شهرداری می‌تواند با تغییر کاربری تولید ثروت کند. به عبارتی درختان این منطقه مزاحم تولید ثروت شهرداری هستند در نتیجه دستور قطع آبیاری آن‌ها را صادر می‌کند. درواقع حیات و منفعت شهرداری در تداوم این وضعیت سوداگرانه زمین است.

درویش ادامه داد: آقای مختاری رییس فضای سبز شهر تهران، یکبار به صورت علنی اعلام کرد که فضاهای سبز شهر تهران برای محفوظ نگه‌داشتن زمین است تا بتوانیم در آینده تغییر کاربری‌های دیگری روی آن‌ها اعمال کنیمو نتیجه در پیش گرفتن این استراتژی نیز وضعیت امروز تهران است که با آلودگی هوای شدید و جزیره گرمایی روبه‌‌رو است و سرانه فضای سبز آن نیز، ۱۰ متر کمتر از سرانه استاندارد است.

این فعال محیط زیست با اشاره به اینکه طی نیم قرن اخیر میلیاردها تومان برای کاشت این درختان هزینه شده بیان کرد: اما حالا شهرداری برای منافع خودش با بهانه‌های مختلف آن‌ها را خشک می‌کند و بعد در سطح شهر بنر «زنده باد درخت» می‌زند و افتخار می‌کند که ۶۰۰هکتار بوستان کاشته‌ است درحالی که ۶هزار هکتار از فضاهای سبز در تهران درحال خشک شدن است.

درویش در پایان در پاسخ به اینکه چطور می‌توان جلوی روند رو به رشد خشکاندن درختان تهران و تخریب فضاهای سبز شهری را گرفت، گفت: شورای شهر تهران و کمیته محیط زیست می‌توانند بر اساس همین گزارش اخیر شرکت تیزنگار که تغییرات پوشش گیاهی تهران در ۳ سال اخیر را نشان می‌دهد، دستور پیگیری دهند و از شهرداری توضیح بخواهند. حتی کافیست یک دور در چیتگر بزنند تا خشک شدن چیتگر را ببینند، اما منافع شهرداری اجازه نمی‌دهد. با این حال امیدواریم شورای‌شهر و سازمان‌های بازرسی این مسئله را پیگیری کنند.

منبع:مسکن‌نیوز

منبع: مسکن‌نیوز
دیدگاه شما
منتخب سردبیر