کد خبر: 624

جوانسازی حیوانات باغ‌های وحش کشور

حیوانات برخی باغ‌های وحش به علت قدمت زیاد، پیر هستند از این رو اگر این مجموعه ‌ها قصد جوانسازی گونه‌های خود را دارند می‌توانند به سازمان حفاظت محیط‌زیست درخواست دهند تا بر اساس دستورالعمل‌ها و استانداردهای تعیین شده برایشان مجوز صادر شود.

جوانسازی حیوانات باغ‌های وحش کشور

حیوانات برخی باغ‌های وحش به علت قدمت زیاد، پیر هستند از این رو اگر این مجموعه ‌ها قصد جوانسازی گونه‌های خود را دارند می‌توانند به سازمان حفاظت محیط‌زیست درخواست دهند تا بر اساس دستورالعمل‌ها و استانداردهای تعیین شده برایشان مجوز صادر شود.

روزن آنلاین،چندی پیش مدیر باغ وحش ارم اعلام کرده بود که ۶۰ درصد حیوانات این مجموعه پیر هستند و قرار است تعدادی از آنها برای انجام کارهای تحقیقاتی به مرکزی علمی در دانشگاه تهران منتقل شوند که رئیس گروه ارزیابی و بهره وری پایدار حیات وحش دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست به خبرنگار محیط زیست ایرنا گفت: حیوانات بومی در معرض خطر انقراض باغ وحش متعلق به سازمان حفاظت محیط زیست هستند، بنابراین برای اینکه بخواهند به مرکزی علمی با هدف تحقیق و پژوهش منتقل شوند به مجوز رئیس سازمان محیط زیست نیاز است.

افسانه اصغرزاده افزود: در واقع چون گونه های مد نظر باغ وحش ارم که با هدف انجام کارهای تحقیقاتی و علمی منتقل می شوند، پیر هستند و ممکن است در فرایند تحقیقات دارویی به آنها تزریق شود و یا کارهای دیگری انجام شود که منجر به تلف شدن حیوان شود، از این رو روال قانونی جابجایی آنها با اجازه رئیس سازمان محیط زیست انجام خواهد شد.

وی درباره انتقال گونه های پیر باغ وحش ارم به مرکزی تحقیقاتی در دانشگاه تهران گفت: اگر قرار باشد این اتفاق بیفتد و گونه ای از باغ وحش ارم با هدف کارهای تحقیقاتی و پژوهشی به مرکزی در دانشگاه تهران منتقل شود، در صورت اخذ مجوز رئیس سازمان محیط زیست مشکلی وجود ندارد، البته این تعامل را با باغ وحش های دیگر هم داریم.

وی اظهار داشت: گاهی ممکن است گونه ای غیر بومی متعلق به یک باغ وحش از واحدی به واحد دیگری منتقل شود و یا باغ وحشی پول می دهد و یک گونه ای را طی فرآیند صدور مجوز از واحد مجاز دیگری خریداری می کند، در این شرایط دیگر نیازی به مجوز رئیس سازمان محیط زیست نیست و کار از طریق دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان پیگیری می شود و کارها با مجوز سازمان و تحت نظارت کامل انجام خواهد شد.

اصغرزاده گفت: برای اینکه کارها به خوبی و بدون اشکال انجام شود در حال تهیه و آماده کردن دستورالعملی برای آن هستیم تا همه چیز شفاف باشد، در واقع مرکزی که درخواست جابجایی دارد باید در زمینه گونه های بومی تعهداتی را بپذیرند و الزامات لازم را رعایت کنند.

وی درباره اینکه گفته شده ۶۰ درصد حیوانات باغ وحش ارم پیر هستند توضیح داد: اینکه گفته شده ۶۰ درصد حیوانات ارم پیر هستند تا حدی جای تامل دارد اما در مجموع یک سری حیوانات پیر دارد، مثلا گورخر و شامپانزه پیر دارد، ببری هم که به تازگی تلف شد پیر بود و بیشتر از عمر طبیعی زندگی کرده بود بنابراین بهتر بود که به جای درصد، نوع گونه و حیوانات پیر را اعلام می شده است. البته عمر بالای حیوانات وحشی نشان دهنده شرایط خوب نگهداری و تغذیه گونه با نظارت بهینه محیط زیست بوده و نشانه خوب و درخوری است.

رئیس گروه ارزیابی و بهره وری پایدار حیات وحش دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: این روالی عادی در باغ وحش های دنیا است که حیوانات پیر خود را اعلام می کنند تا اگر تلف شدند و یا مشکلی برایشان پیش آمد علت مشخص باشد که پیر بوده اند.

وی درباره سن حیوانات سایر باغ وحش ها گفت: ارم چون از باغ وحش های قدیمی ما است از این رو نسبت به باغ وحش های دیگر حیوانات پیرتری دارد، در واقع حیوانات باغ وحش های دیگر چندان پیر نیستند. یعنی آنطور نیست که بگوییم به صورت معنی داری پیر هستند.

اصغرزاده درباره جوانسازی حیوانات باغ وحش ها اظهار داشت: باغ وحش ها برای روند جوانسازی گونه هایشان می توانند به سازمان محیط زیست درخواست بدهند، در واقع ترجیح ما این است حیواناتی که از متخلفان گرفته می شود به باغ وحش هایی که با دستورالعمل ها و استانداردهای تعیین شده همخوانی دارند، منتقل شوند، فقط کافیست تقاضای خود را به سازمان ارجاع دهند و ما هم مجوز آنرا صادر می کنیم.

منبع: خبرگزاری ایرانا

منبع: ایرنا
دیدگاه شما
منتخب سردبیر