کد خبر: 2895

انفعال دولت در احیای حقوق و آزادی رسانه‌ها

نزدیک دو ماه از شروع به کار وزیر فرهنگ می‌گذرد و آقای صالحی کارش را شروع کرده است؛ با این حال هنوز تکلیف معاونت مطبوعاتی معلوم نیست.

انفعال دولت در احیای حقوق و آزادی رسانه‌ها

کامبیز نوروزی؛ حقوقدان - نزدیک دو ماه از شروع به کار وزیر فرهنگ می‌گذرد و آقای صالحی کارش را شروع کرده است. با این حال هنوز تکلیف معاونت مطبوعاتی معلوم نیست.

به نظر می‌رسد این وزارتخانه اهمیتی چندانی به مطبوعات و خبرگزاری‌ها نمی‌دهد و برنامه خاصی برای این بخش ندارد.

این در حالی‌است که همه کارشناسان ارتباطات بر ازبین رفتن مرجعیت رسانه‌ای رسانه‌های داخلی تقریبا اجماع دارند و معتقدند توجه خاص و فوری به مطبوعات و خبرگزاری‌ها ضروری‌است.

علاوه بر این حقوق و آزادی رسانه همانند چندسال گذشته در پائین‌ترین سطوح قرار دارد. ابتدایی‌ترین حقوق رسانه‌ها نیز دچار تزلزل‌های شدید‌ است.

صدور مجوز مانند گذشتن از هفت‌خوان رستم است. برای روزنامه‌نگاران دسترسی به اطلاعات تقریبا غیر ممکن است و همه دستگاه‌ها از انتشار اطلاعات به شدت خودداری می‌کنند. تشکیل پرونده علیه روزنامه‌نگاران و مدیران مسئول همچنان جاری‌است و...

در سخنان آقای پزشکیان نشانه‌ای از توجه ایشان به حقوق و آزادی رسانه‌ها دیده نمی‌شود. از آقای وزیر فرهنگ نیز نه سخنی در مورد رسانه‌ها می‌شنویم و نه حرکتی می‌بینیم.

آنچه در سال‌های اخیر در دولت پیشین بر سر حقوق و آزادی رسانه‌ها می‌رود، و دولت جدید کمترین توجه یا اهتمامی به آن ندارد، در ۴ دهه گذشته بی‌سابقه است.

در دولت حسن روحانی نیر که آقای صالحی وزارت فرهنگ را در اختیار داشت، معاونت مطبوعاتی در انفعال و بی‌برنامگی به سر می‌برد. 

از آن سابقه و این لاحقه این نگرانی ایجاد می‌شود که احتمالا قرار نیست تغییر یا تحول خاصی در حوزه مطبوعات رخ دهد و طرح یا برنامه‌ای برای بهبود وضع رسانه‌ها و تامین و تضمین حقوق و آزادی و امنیت آنها و احیای مرجعیت رسانه تعیین و اجرا شود.

این خطایی بزرگ است که هم به دولت ضرر می‌زند و هم به امنیت ملی آسیب وارد می‌کند.

دیدگاه شما
منتخب سردبیر