۰۳ اسفند ۱۴۰۳
کد خبر: 4381
تحلیلی بر انتخابات شورای شهر

جلیلی وارد می‌شود: سه‌گانه اصولگرایان و میدان جدید بازی قدرت

روزن‌آنلاین - با انتشار خبر ورود سعید جلیلی، رقیب انتخاباتی پزشکیان و دبیر سابق شورایعالی امنیت ملی، به رقابت‌های انتخابات شورای شهر تهران، بازی قدرت در جناح اصولگرا وارد فاز جدیدی شده است. این حرکت نه تنها می‌تواند معادلات درون‌جناحی را تغییر دهد، بلکه تأثیرات قابل توجهی بر رقابت دو جناح خواهد داشت. در این گزارش، به تحلیل وضعیت سه جریان احتمالی اصولگرا در انتخابات شورای شهر می‌پردازیم. جناح اصولگرا در آستانه انتخابات شورای شهر تهران در سه جریان اصلی ظهور و بروز یافته است. یک؛ جلیلی با بازی در میدانی تازه با پرچم «انقلابی‌گری» دو؛ زاکانی با دفاع از عملکرد گذشته و سه؛ قالیباف، به عنوان داور یا شاید بازیکن ...

جلیلی وارد می‌شود: سه‌گانه اصولگرایان و میدان جدید بازی قدرت

روزن‌آنلاین - با انتشار خبر ورود سعید جلیلی، رقیب انتخاباتی پزشکیان و دبیر سابق شورایعالی امنیت ملی، به رقابت‌های انتخابات شورای شهر تهران، بازی قدرت در جناح اصولگرا وارد فاز جدیدی شده است. این حرکت نه تنها می‌تواند معادلات درون‌جناحی را تغییر دهد، بلکه تأثیرات قابل توجهی بر رقابت دو جناح خواهد داشت. در این گزارش، به تحلیل وضعیت سه جریان احتمالی اصولگرا در انتخابات شورای شهر می‌پردازیم.

جناح اصولگرا در آستانه انتخابات شورای شهر تهران در سه جریان اصلی ظهور و بروز یافته است.

جلیلی؛ بازی در میدانی تازه با پرچم «انقلابی‌گری»

سعید جلیلی، با سابقه‌ای طولانی در نهادهای امنیتی و سیاست خارجی، خود را به عنوان نماینده جریان «انقلابی‌گری اصیل» معرفی می‌کند. پایگاه حمایتی او برخی از نهادها و بخشی از بدنه سنتی اصولگرایان و بخش قابل توجهی از عدالت‌خواهان هستند و شعارهایش، بر عدالت اجتماعی، مبارزه با فساد و تقویت اقتصاد مقاومتی تمرکز دارند. ​

به گزارش روزن‌آنلاین به نظر می‌رسد جلیلی می‌خواهد با شعارهای مردمی و انتقاد از عملکرد گذشته، این بار بخت خود را در مدیریت شهری بیازماید و خود را به عنوان مرد شماره یک مدیریت شهری در سال 1404 معرفی کند. اما او با چالش‌هایی مواجه است؛ اینکه او فقدان هرگونه تجربه در حوزه مدیریت شهری است و این امر، او را در برابر سایر رقبا آسیب‌پذیر خواهد کرد.

زاکانی؛ دفاع از عملکرد گذشته

علیرضا زاکانی، شهردار فعلی تهران، با وجود انتقادات گسترده به عملکردش، هنوز حمایت بخشی از اصولگرایان را با خود همراه دارد. پایگاه حمایتی آنها علاوه بر برخی از نهادها، بخشی از بدنه سنتی اصولگرایان و حلقه‌های نزدیک به شهرداری است که در سه سال اخیر شکل گرفته‌اند. جریان زاکانی احتمالا با شعارهایی در دفاع از دستاوردهای شهرداری از یک سو، و وعده بهبود مدیریت شهری از دیگر سو به میدان می‌آیند و احتمالا از ضرورت ثبات در مدیریت شهری سخن خواهند گفت. اما چالش‌های اصلی آنها بار سنگین انتقادات به عملکرد شهرداری است که حتی به امور جاری شهرداری مانند نظافت شهری راه یافته است. همچنین مسایلی مانند نارضایتی پرسنل شهرداری، بحران آلودگی هوا و ترافیک فزاینده تهران از جمله چالش‌هایی است که دفاع موثر از عملکرد زاکانی توسط یاران او را دشوار خواهد کرد.

به گزارش روزن‌آنلاین از یکی از کارشناسان نزدیک به زاکانی چنین نقل شده است: «زاکانی اگر نتواند اعتماد مردم را جلب کند، حتی حمایت اصولگرایان هم نمی‌تواند او را نجات دهد.»

قالیباف؛ داور یا بازیکن؟

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس و شهردار سابق تهران، هنوز نفوذ قابل توجهی در بدنه اصولگرایان و همچنین در بدنه شهرداری دارد. پایگاه حمایتی قالیباف گسترده است و در سالهای اخیر، گسترده‌تر شده است. او حمایت بخش زیادی از پرسنل شهرداری را با خود دارد. در دولت پزشکیان موفق شده است نفوذ قابل توجهی در چیدمان مناصب دولت پیدا کند و در میان لایه‌های محتلف اصولگرایان نیز حامیان خود را دارد. به نظر می‌رسد تیم او با شعار تمرکز بر تجربه مدیریتی و وعده ثبات در شورای شهر و دستاوردمحوری وارد رقابت خواهند شد، اگرچه یاران او در رقابت با دوگانه جلیلی - زاکانی کار سختی در پیش خواهند داشت. به گزارش روزن‌آنلاین در این میان کسانی اعتقاد دارند که قالیباف ترجیح می‌دهد در میانه میدان بایستد و نقش داور را بازی کند. اما اگر فشارها افزایش یابد، ممکن است وارد بازی شود!

سه چهره؛ ترکیبی از رقابت و همکاری

به گزارش روزن‌آنلاین ورود احتمالی سعید جلیلی به انتخابات شورای شهر تهران، معادلات درون جناح اصولگرا را دگرگون می‌کند. این حرکت نه تنها رقابت میان سه جریان اصلی اصولگرا—جلیلی، زاکانی و قالیباف—را تشدید می‌کند، بلکه می‌تواند به شکل‌گیری ائتلاف‌های جدید یا شکاف‌های عمیق‌تر در این جناح بینجامد. جلیلی، با پرچم «انقلابی‌گری اصیل»، به دنبال بازتعریف هویت اصولگرایان در مدیریت شهری است، اما فقدان تجربه او در این حوزه، او را در برابر رقبایی مانند زاکانی و قالیباف آسیب‌پذیر می‌کند.

زاکانی، با وجود انتقادات گسترده به عملکردش در شهرداری، هنوز حمایت بخشی از اصولگرایان را با خود همراه دارد. اما بار سنگین مشکلاتی مانند آلودگی هوا، ترافیک و نارضایتی پرسنل شهرداری، دفاع از عملکرد او را دشوار کرده است. از سوی دیگر، قالیباف، با نفوذ گسترده‌اش در بدنه اصولگرایان و شهرداری، ترجیح می‌دهد در میانه میدان بایستد و نقش داور را بازی کند. اما اگر فشارها افزایش یابد، ممکن است مجبور شود وارد بازی شود و مستقیم در رقابت با جلیلی و زاکانی قرار بگیرد.

به گزارش روزن‌آنلاین رابطه میان این سه چهره، ترکیبی از رقابت و همکاری است. از یک سو، رقابت بر سر رهبری جناح اصولگرا و جذب حمایت نهادهای قدرتمند، آن‌ها را در مقابل هم قرار می‌دهد. از سوی دیگر، ضرورت جلوگیری از پراکندگی آراء و حفظ اکثریت در شورای شهر، ممکن است آن‌ها را به سمت ائتلاف‌های موقت سوق دهد.

دیدگاه شما
منتخب سردبیر