تفتیش عقیده یا بررسی صلاحیت وزارت؟

"... آقای ظفرقندی در مقابل برخی نمایندگان که اصرار می‌کردند شما یک کلمه بگو تابع ولایت فقیه هستم و از فتنه اعلام برائت کن ... مقاومت کرد" این گزارشی است که خانم زهره سادات لاجوردی، نماینده مجلس و عضو شورای مرکزی جبهه پایداری از جلسه با دکتر ظفرقندی، گزینه دکتر پزشکیان برای وزارت بهداشت توئیت کرده است.

تفتیش عقیده یا بررسی صلاحیت وزارت؟

کامبیز نوروزی؛ حقوقدان:

"... آقای ظفرقندی در مقابل برخی نمایندگان که اصرار می‌کردند شما یک کلمه بگو تابع ولایت فقیه هستم و از فتنه اعلام برائت کن ... مقاومت کرد"

این گزارشی است که خانم زهره سادات لاجوردی، نماینده مجلس و عضو شورای مرکزی جبهه پایداری از جلسه با دکتر ظفرقندی، گزینه دکتر پزشکیان برای وزارت بهداشت توئیت کرده است.

بحث سوابق و مواضع آقای ظفرقندی به کنار که بی‌شک مقبول ارکان نظام و مراجع مسئول بوده‌‌است که معرفی شده است.

از آن مهم‌تر این است که پرسش آن نماینده‌ها از ظفرقندی مصداق بارز و دقیق تفتیش عقیده است.

هر دو پرسش آن نمایندگان مربوط به عقاید افراد است و پرسیدن آنها یعنی تفتیش عقیده.

اصل بیست سوم قانون اساسی که می‌گوید"تفتیش عقاید ممنوع است..." از معدود اصول قانون اساسی است که هیچ استثنایی ندارد. با وجود این آنقدر چنین رفتاری زیاد و عادی شده است که حتی کسانی که در مقام نماینده به شرف خود برای اطاعت از قانون اساسی سوگند یاد کرده‌اند به سهولت مرتکب می‌شوند.

در گزارش خانم لاجوردی این نیز آمده‌است که دکتر ظفرقندی به این پرسش‌ها پاسخ نداده‌است. یعنی ظفرقندی  حق اساسی خود مبنی بر حق آزادی عقیده و منع تفتیش عقیده را پاس داشته و با نقض قانون اساسی کنار نیامده‌است. یعنی التزام و وفاداری ایشان به قانون اساسی بسیار بیشتر است از نمایندگانی که سؤالاتی پرسیده‌اند که مبتنی بر نقض اصل بیست و سوم اند.

 

دیدگاه شما
منتخب سردبیر