«معماری» در عصر هوش مصنوعی
سیطره هوش مصنوعی بر زندگی بشر، حوزه مختلف دانش را تحت تاثیر قرار داده است و به همین نسبت امروزه، استفاده گسترده از هوش مصنوعی در بسیاری از جنبههای معماری رایج شده است. اینکه چطور این پیشرفت ها بر معماری اثر میگذارد و چطور باید به این پدیده نگریست، اهمیت پیدا میکند.کتاب «معماری در عصر هوش مصنوعی: مقدمهای بر هوش مصنوعی برای معماران» با پرداختن به این مسائل، دریچهای است به سوی آینده ارتباط معماری و هوش مصنوعی.
«معماری در عصر هوش مصنوعی» موضوع کتابی است به نوشته نیل لیچ که به تازگی توسط انتشارات دانشگاه تهران منتشر شده است.
به گزارش روزن آنلاین، سیطره هوش مصنوعی بر زندگی بشر، حوزه مختلف دانش را تحت تاثیر قرار داده است و به همین نسبت امروزه، استفاده گسترده از هوش مصنوعی در بسیاری از جنبههای معماری رایج شده است. اینکه چطور این پیشرفت ها بر معماری اثر میگذارد و چطور باید به این پدیده نگریست، اهمیت پیدا میکند. کتاب «معماری در عصر هوش مصنوعی: مقدمهای بر هوش مصنوعی برای معماران» با پرداختن به این مسائل، دریچهای است به سوی آینده ارتباط معماری و هوش مصنوعی.
نویسنده کتاب، پروفسور نیل لیچ، معمار و نظریهپرداز انگلیسی است. او استاد دانشگاه بینالمللی فلوریدا، مدرسه تحصیلات تکمیلی اروپا و دانشگاه تونگجی است. نگاه او در این کتاب، به موضوع هوش مصنوعی در معماری چندجانبه بوده و از جنبههای مختلفی به رابطه معماری و هوش مصنوعی پرداخته است؛ از ابتداییترین ایدهها تا ارائهی پروژهها در دفاتر معماری، از دیدگاههای معماران تا پیشبینیهای آینده، او به دقت این رابطه پیچیده را مورد بررسی قرار داده است.
او همچنین در یک سفر تاریخی، از ظهور ایدهها در سینما تا پیشرفت تکنولوژی در دنیای واقعی، مسیر این داستان را پیگیری میکند. لیچ در این کتاب سعی دارد به صورت مختصر توضیح دهد که هوش مصنوعی چگونه کار میکند، چگونه توسعه یافته است و چه پتانسیلی برای آینده معماری دارد.
ترجمه این کتاب که در 289 صفحه منتشر شده است را سید یحیی اسلامی؛ عضوهیأت علمی دانشگاه تهران، سیده صدیقه میرگذار لنگرودی؛ عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز و نسیم مجیدی زنجانی؛ مدرس دانشگاه انجام دادهاند.
کتاب با فهرستی از پیشبینیهایی درباره تأثیر هوش مصنوعی بر حرفه معماری به پایان رسیده و به این بحث میپردازد که با گذر زمان، هوش مصنوعی به عنوان یک ابزار گسترده و ضروری در دفتر معماری رواج خواهد داشت، تا در نهایت قادر باشد بهتنهایی ساختمان طراحی کند و آنگاه توانایی و استعداد کامل هوش مصنوعی به دست آید.
در این کتاب میخوانید:
فصل اول، «مقدمه»
فصل دوم، «هوش مصنوعی چیست؟»
فصل سوم، «تاریخچه هوش مصنوعی»
فصل چهارم، «هوش مصنوعی، هنر و خلاقیت»
فصل پنجم، «هوش مصنوعی، هنر رسانهای و علوم اعصاب»
فصل ششم، «هوش مصنوعی و معماری»
فصل هفتم، «آینده دفاتر معماری»
فصل هشتم، «هوش مصنوعی و شهر آینده»
فصل پایانی،«آینده هوش مصنوعی»