۱۳ بهمن ۱۴۰۳
کد خبر: 4358
حاشیه‌ای بر هشتگ نجات تهران

کدام مشارکت؟ کدام نجات؟ یادداشت محمدکریم آسایش

مهدی اقراریان رئیس کمیته حقوقی و نظارت ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران در پست ایکس (توییتر) گفته است: "نجات دریاچه ارومیه به یک ‎#دغدغه_عمومی تبدیل شد و تلاش‌های گسترده‌ای برای احیای آن صورت گرفت؛ اکنون ‎#پایتخت نیز در شرایطی قرار دارد که نیازمند تشکیل کارگروهی ملی؛ برای بررسی و حل معضلات اساسی است. کمپین ‎#نجات_تهران نیازمند مشارکت همه شهروندان تهرانی است." ، ناصر امانی عضو شورای ششم شهر تهران هم این پست را نقل کرده است و گفته است: "تهران را نجات دهیم. #نجات_تهران ". اما ... متن کامل را بخوانید

کدام مشارکت؟ کدام نجات؟ یادداشت محمدکریم آسایش

اختصاصی روزن‌‌آنلاین - مهدی اقراریان رئیس کمیته حقوقی و نظارت ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران در پست ایکس (توییتر) گفته است: "نجات دریاچه ارومیه به یک ‎#دغدغه_عمومی تبدیل شد و تلاش‌های گسترده‌ای برای احیای آن صورت گرفت؛ اکنون ‎#پایتخت نیز در شرایطی قرار دارد که نیازمند تشکیل کارگروهی ملی؛ برای بررسی و حل معضلات اساسی است. کمپین ‎#نجات_تهران نیازمند مشارکت همه شهروندان تهرانی است." ، ناصر امانی عضو شورای ششم شهر تهران هم این پست را نقل کرده است و گفته است: "تهران را نجات دهیم. #نجات_تهران ".

اما در مقابل این ادعاهای مشارکت و نجات موارد مختلفی را می توان مطرح کرد از جمله:

_ مشارکت شهروندان لوازم می خواهد، در ادوار چهارم و پنجم شورای شهر تهران، انجمن صنفی مهندسان مشاور شهرساز و معمار و جامعه مهندسان مشاور در کمیسیون شهرسازی و معماری شورا نماینده ثابت داشتند، شورای ششم حتی ارتباط با نهادهای تخصصی را قطع کرد، چه برسد به شهروندان.

__در شورای پنجم تهران، بسیاری اعضای شورا جلسات متعدد موضوعی با فعالان شهری و مدنی و سمنها و متخصصان داشتند،نمونه برجسته اش گفتگوهای اجتماعی تهران امید دارد که خانم الهام فخاری (رئیس کمیته اجتماعی وقت شورا) برگزار کردند،می شود بگویید اعضای شورای ششم کجا هستند؟

_شورای ششم با تنها نهاد مشارکتی محلی چه کرد؟ جایگزین کردن نهاد انتخابی شورایاری با نهاد انتصابیِ امنای محلات که حتی از اجرای آن هم پس از سه سال ناکام مانده است.

_شورای ششم با سرای محلات به عنوان مرکز فعالیت‌های محله ای چه کرد جز راکد کردن آنها؟

_ستاد حمایت و توان افزایی سازمان‌های مردم نهاد شورا به چه سمتی رفت؟ زمانی ستاد حمایت و توان افزایی سازمان‌های مردم نهاد شورا در حال حرکت به سمت تمرکز بر تعامل نظامند سازمان های مردم نهاد با مدیریت شهری حول محور مأموریت های ششگانه مدیریت شهری بود، اکنون نه تنها از آن مسیر کاملا فاصله گرفت است بلکه گروه هایی با عدم سنخیت با ماهیت سازمانهای مردم نهاد در آن محوریت یافته اند.

_با سازمان‌های مردم نهاد حوزه آسیب‌های اجتماعی به ویژه در محلاتی چون هرندی چه برخوردی صورت گرفت؟ تعطیلی یا پس گرفتن محل فعالیت آنها. البته فقط این برخورد محدود به سمن های حوزه آسیب نبوده بلکه شامل سمن های محیط زیستی و انجمن جامعه شناسی ایران هم شد.

_رویدادهای شهری مشارکتی که در دوره شورای پنجم برگزار می شد (نمونه اش برنامه های نوروزی سال ۹۸) جای خود را به چه داد؟ میتینگهایی بدون توجه به تنوع علایق و سلایق شهروندان و به صورت غیرمشارکتی.

__وضعیت اداره سلامت که در دوره گذشته جزو بخش‌های فعال مشارکتی شهرداری بود و طرح های موفقی در حوزه سلامت اجتماع محور و محیط های سلامت داشت،اکنون چگونه است؟

 _ فعالیت‌های اجتماعی دفاتر توسعه محله از جمله طرح های تام و بهسازی محیطی چه شد؟ بگذریم که تعداد زیادی از دفاتر توسعه محله در این دوره تعطیل شدند. 

در انتها باید گفت اگر قرار بر نجات تهران باشد، مردم می دانند که شورای ششم نه به فکر نجات تهران بود و نه مردم را برای نجاتِ تهران ذی حق محسوب کرد.

دیدگاه شما
منتخب سردبیر