۱۵ دی ۱۴۰۳
کد خبر: 4247
توضیح ارسالی مدیر مسابقه «طراحی خانه در جزیره بوموسی»

اسناد شهرسازی مسابقه «بوموسی» در اختیار شرکت‌کنندگان قرار دارد

پیرو انتشار یادداشتی با عنوان «مسابقه عقبگرد»‌ در نقد «مسابقه طراحی خانه در جزیره بوموسی» که در تاریخ ۱۴ دی ۱۴۰۳ با کد خبر ۴۲۳۴ در پایگاه خبری تحلیلی روزن‌آنلاین درج گردیده‌است، «مدیر مسابقه» به نمایندگی از سوی برگزارکننده این مسابقه، وزارت راه و شهرسازی (سازمان ملی زمین و مسکن و اداره کل راه و شهرسازی استان هرمزگان) توضیحاتی را جهت انتشار در روزن‌آنلاین ارسال کرده‌است. روزن‌آنلاین ضمن تاکید بر رسالت حرفه‌ای خود در فراهم آوردن فضای نقدخردمندانه مباحث شهری در راستای منفعت عمومی و مصالح ملی (و انتشار نقدها و تحلیل‌های کارشناسی) برگزاری این مسابقه را شایسته تقدیر می‌داند.

اسناد شهرسازی مسابقه «بوموسی» در اختیار شرکت‌کنندگان قرار دارد

متن توضیح مدیر مسابقه به شرح زیر تقدیم می‌گردد:

خبر مرتبط

تجربه مسکن مهر در بوموسی تکرار می‌شود؟

مسابقه عقبگرد

شرکت‌کنندگان مجاز مسابقه طراحی مسکن برای جزیره بوموسی شرکت‌ها، دفاتر و دانش‌آموختگان معماری هستند. در حالی که ایجاد محیط‌های مسکونی مناسب و کارآمد نیازمند رویکردی فراتر از نگاه صرف به تولید کالبد واحدهای مسکونی است و محیط بیرونی واحدهای مسکونی می‌تواند از اهمیت تعیین‌کننده‌تری در موفقیت مسکن برخوردار باشد. این در حالی است که نه‌تنها الزامی بر حضور طرح‌ریز یا طراح شهری در تیم شرکت‌کنندهٔ مسابقه وجود ندارد؛ بلکه حتی این گروه از دانش‌آموختگان جایی در میان شرکت‌کنندگان ندارند.

«ضمن سپاس از دغدغه‌مندی همکار گرامی نگارنده یادداشت با عنوان «مسابقه عقبگرد»‌ منتشر شده در رسانه روزن آنلاین مورخ ۱۴/۱۰/۱۴۰۳، مدیر مسابقه به نمایندگی از سوی برگزارکننده توضیحات زیر را تقدیم می‌نماید.

در یادداشت پیش‌گفته دو محور اساسی محل پرسش است. نخست شرکت دانش‌آموختگان طراحی شهری در مسابقه و سپس ضرورت مطالعات پایه شهرسازی و خروجی‌های طراحی شهری برای مسابقه که به تفکیک به آن‌ها پرداخته می‌شود:

در مورد نخست شایان ذکر است که تمامی دارندگان مدرک کارشناسی ارشد طراحی شهری، برنامه‌ریزی شهری، مدیریت شهری،‌ طراحی منظر و سایر رشته‌های هم‌پیوند که مدرک دوره کارشناسی آن‌ها معماری است، می‌توانند رأساً در مسابقه ثبت نام کنند و چنانچه مدرک کارشناسی ایشان شهرسازی باشد، می‌توانند با همراهی دانش‌آموخته کارشناسی معماری در مسابقه شرکت نمایند و همچنان از مالکیت حقوق مادی و معنوی اثر برخوردار باشند. بدیهی است مهارت دانش‌آموختگان شهرسازی در کار گروهی در این زمینه راه‌گشای مؤثری خواهد بود و انتظار می‌رود گروه‌های طراحی که دارای چندین تخصص وابسته هستند، آثار موفق‌تری ارائه دهند. این ضرورت نیز از آن‌جا ناشی می‌شود که بنا بر فوریت انجام پروژه و رسیدن به مرحله بهره‌برداری در پاسخ به مطالبات مردمی، مقرر شده که مسابقه تا انتهای فاز یک طراحی معماری را پوشش دهد و با یکی از رتبه‌های یکم تا سوم قرارداد فاز دو معماری منعقد گردد. از این‌رو حضور معمار به عنوان نماینده هر گروه طراحی اجتناب‌ناپذیر است ولی هیچ ممانعتی برای حضور سایر همکاران نیست.»

در ادامه این توضیح که از سوی مدیر «مسابقه طراحی خانه در جزیره بوموسی» به روزن‌آنلاین ارسال شده است، چنین آمده است:

«پیروی توضیح اخیر برای صرفه‌جویی در زمان شرکت‌کنندگان، ضمن بازدید میدانی تیم مدیریت مسابقه، تمامی اسناد شهرسازی موجود و ملاک عمل مسابقه و استعلام‌های شهری لازم با هدایت مشاور مسابقه اخذ و با دقت بررسی شد که چکیده آن در دفترچه مسابقه برای استفاده شرکت‌کنندگان تدوین و تقدیم شده است. بر اساس مطالعات شهرسازی برنامه کالبدی، توسط مشاور مسابقه با تخصص و رویکرد طراحی شهری تدوین گردید و با هیأت داوران که دست‌کم دو نفر ایشان از خبرگان طراحی شهری و مطالعات شهری هستند، به شور گذاشته شد تا در مدت محدود مسابقه زمان ارزشمند شرکت‌کنندگان کمتر صرف این مقدمات گردد. لذا آن بخش از الزامات مسابقه که به درستی مورد اشاره نگارنده محترم قرار گرفته است،‌ در یک فرآیند تخصصی فشرده انجام پذیرفته و در روند مسابقه مستتر است تا شبهه عقب‌گرد با این توضیحات مرتفع شود.»

خبر مرتبط

وزارت راه و شهرسازی برگزار می‌کند؛

مسابقه طراحی خانه در جزیره بوموسی

وزارت راه و شهرسازی طراحی خانه در جزیره بوموسی را به مسابقه گذاشته است. دولت بنا دارد در این جزیره ایرانی واقع در خلیج فارس که هر از چندگاهی مقصد طمع‌ورزی برخی کشورهای حوزه خلیج فارس می‌شود، 122 تا 155 واحد مسکونی حمایتی به همراه خدمات پشتیبان سکونت در اراضی یکپارچه به وسعت 2.4 هکتار واقع در شمال بافت شهری این جزیره احداث کند.

خبر مرتبط

آبادانی جزایر سه‌گانه / دولت در کنار فعالیت‌های دیپلماتیک، به سرعت امور معطوف به توسعه شهرستان ابوموسی را در دستور کار قرار دهد

نشست اخیر اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج‌فارس در کمال شگفتی منجر به صدور بیانیه‌ای با ادبیاتی بی‌سابقه علیه حاکمیت و تمامیت ارضی ایران در رابطه با جزایر سه‌گانه شد. اگرچه طرح اختلافات در رابطه با سه جزیره تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی که ازجمله جزایر متعلق به شهرستان ابوموسی در استان هرمزگان محسوب می‌شوند، سابقه طولانی و تاریخی پرماجرا دارد اما اینکه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در یک متن مشترک با ۶ کشور عربی از جمهوری اسلامی ایران بخواهند به «اشغال» این سه جزیره که آنها را متعلق به امارات متحده عربی و «نقض حاکمیت این کشور» می‌داند، پایان دهد؛ امری شگفت‌انگیز و نشان‌دهنده چالش‌هایی پرمخاطره است.

دیدگاه شما
منتخب سردبیر