فرمان رییسجمهور برای مطالعه انتقال پایتخت
رییسجمهور، وزارت راه و شهرسازی را مکلف کرد که با همکاری دانشگاهها و مشاوران بینالمللی، در کوتاهترین زمان ممکن طرح جامعی برای ساماندهی تهران، تمرکززدایی و امکانسنجی انتقال پایتخت تهیه کند.
مسعود پزشکیان در جلسهای با محوریت تمرکززدایی از تهران، جلوگیری از توسعه پایتخت به دلیل کمبود شدید منابع و زیرساختهای لازم را سیاست قطعی دولت چهاردهم عنوان کرد.
مسعود پزشکیان، امروز -سوم دی- در جلسهای که با محوریت تمرکززدایی از پایتخت برگزار شد، اعلام کرد که جلوگیری از توسعه تهران به دلیل محدودیت منابع و کمبود شدید زیرساختها، سیاست قطعی دولت چهاردهم است.
رییس جمهور همچنین تاکید کرد: در شرایطی که توسعه نامتوازن و بدون توجه به ظرفیتها، زندگی در تهران را با مشکلات جدی روبهرو کرده است، ادامه این روند امکانپذیر نیست. در نتیجه، برای اصلاح این وضعیت، گام نخست باید متوقفسازی توسعه پایتخت باشد.
پزشکیان با اشاره به آمادگی دولت برای تمرکززدایی از تهران، گفت: واگذاری فرآیندهای اداری و اجرایی به استانداریها و سایر استانها یکی از گامهای اساسی در این مسیر است. تا زمانی که شرایط برای توسعه در تهران مهیا باشد، این روند قابل کنترل نخواهد بود.
وی از دانشگاههای فعال در حوزه عمران و شهرسازی خواست تا در مطالعات و پژوهشهای بهروز برای ساماندهی تهران، جلوگیری از توسعه آن و بررسی امکان انتقال پایتخت نقش فعالتری ایفا کنند. او افزود: بودجه و اعتبارات دانشگاهها بر اساس پژوهشهای کاربردی و ارائه راهکارهای دقیق و اجرایی تخصیص خواهد یافت.
در ادامه، رییسجمهور، وزارت راه و شهرسازی را مکلف کرد که با همکاری دانشگاهها و مشاوران بینالمللی، در کوتاهترین زمان ممکن طرح جامعی برای ساماندهی تهران، تمرکززدایی و امکانسنجی انتقال پایتخت تهیه کند. این طرح باید دارای پیوست رسانهای باشد و با در نظر گرفتن تصمیمات اتخاذ شده برای تصویب و اجرا به دولت ارائه شود.
عارف، مامور بررسی طرح انتقال پایتخت
صحبتهای امروز مسعود پزشکیان برای تمرکززدایی از تهران درحالی زده شد که او چندین بار این موضوع را از برنامههای دولتش عنوان کرده است؛ رییس جمهور در ۳۰ آبان نیز از آغاز مطالعات برای انتقال پایتخت خبر داد و محمدرضا عارف، معاون اول خود، را مسئول بررسی این طرح معرفی کرد.
وی در جلسهای با اعضای مجمع نمایندگان استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان اظهار کرد: «بیتوجهی به این موضوع میتواند کشور را در آینده با بحرانهای زیستمحیطی و مشکلات متعدد دیگر مواجه سازد.»
منبع: ایسنا