زنگ خطر کمآبی در پایتخت
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران، در گزارش اخیر خود به بررسی وضعیت منابع آبی استان پرداخته و به اهمیت آمادگی برای مقابله با شرایط متغیر آب و هوایی تاکید کرده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران، در گزارش اخیر خود به بررسی وضعیت منابع آبی استان پرداخته و به اهمیت آمادگی برای مقابله با شرایط متغیر آب و هوایی تاکید کرده است.
به گزارش روزن آنلاین، بهزاد پارسا، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان تهران اظهار داشت: سال آبی 1403-1402 پس از فراز و فرودها از منظر سیل و خشکسالی به پایان رسیده و با برنامهریزیهای صورت گرفته برای سال آبی جدید و چشم امید به الطاف خداوند متعال قدم به سال آبی 1403-1404 میگذاریم.
وی افزود: چند سالی است که نه تنها استان تهران بلکه کشور با کم بارشی و خشکسالی مواجه است، به طوری که در سال آبی گذشته میزان بارشهای استان با حدود14 درصد کاهش نسبت به متوسط دراز مدت، در حدود 239 میلیمتر بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران تصریح کرد: تمرکز جمعیت در شهر و استان تهران در منطقهای کم آب، لزوم مصرف بهینه آب را اجتناب ناپذیر کرده و گرچه توجه قابل تقدیر تمامی مصرف کنندگان در بخش های شرب، خدمات، صنعت و کشاورزی به این موضوع سبب شده که قدم های بزرگی در این زمینه برداشته شود؛ اما تا رسیدن به نقطه مطلوب در این زمینه هنوز فاصله بسیاری وجود دارد.
وی ادامه داد: سال آبی گذشته را در شرایطی به پایان رساندیم که حجم آب موجود در مخازن سدهای پنجگانه گانه استان تهران به493 میلیون مترمکعب رسیده که تنها حدود26 درصد از حجم کل این مخازن را شامل می شود؛ این امر گرچه نشان از افزایش23 درصدی نسبت به زمان مشابه سال گذشته دارد، اما هشداری جدی و تأکیدی بر لزوم مدیریت مصارف در سال پیشرو است.
پارسا خاطر نشان کرد: هم اکنون آب موجود در مخازن سدهای امیرکبیر و طالقان به ترتیب حدود114 و 260میلیون مترمکعب است که ارقام متناظر آن در سال گذشته 111 و 204 میلیون متر مکعب بوده است.
وی با بیان اینکه حجم ذخیره آب سد لار سال گذشته در همین ایام 31 میلیون مترمکعب بوده که در مقایسه با موجودی 42 میلیون مترمکعبی فعلی،11 میلیون مترمکعب افزایش داشته است، گفت: حجم آب سد ماملو نیز از32 میلیون مترمکعب سال گذشته، به37 میلیون مترمکعب رسیده و این درحالیست که حجم ذخیره آب سد لتیان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با 16 میلیون متر مکعب افزایش به 40 میلیون مترمکعب رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران خاطرنشان کرد: این میزان افزایش در احجام مخازن، علاوه بر برنامهریزی جهت مدیریت خروجیها، ناشی از بارش های ابتدای سال و مهم تر از آن توجه و همکاری مردم با خدمتگزاران خود در آب منطقهای و آبفای استان بوده است؛ اما از سوی دیگر، این ارقام متفاوت در مخازن شرق و غرب استان، نشاندهنده ضرورت توجه و تلاش بیشتر در تأمین متوازن آب، به ویژه در بخش شرب است.
پارسا با اشاره به ادامه وضعیت کم بارشی در پائیز پیشرو بر اساس اعلام و پیشبینیهای سازمان هواشناسی کشور، گفت: در بخش حفاظت و بهرهبرداری با بررسی تمام سناریوهای محتمل، تمهیدات لازم به منظور تأمین آب سالم و مکفی برای شهروندان عزیز اندیشیده شده لکن در این باره همچنان نیاز به توجه و همکاری شهرنشینان و کشاورزان عزیز برای مدیریت و توجه به نحوه مصرف هر قطرهی آب است.
وی همچنین با تاکید بر اینکه با توجه به تغییرات اقلیمی و نوسانات شدید دامنه و نوع بارش ها، در دوره خشکسالی به سر می بریم گفت: تجربه سنوات قبل نشان داده که در برخی مواقع، همزمان بایستی وقوع پدیده سیل را نیز انتظار داشت بنابراین همکاران شرکت آب منطقه ای تهران باید برای مقابله با شرایط ناخواسته آمادگی کامل را داشته باشند.
وی تاکید کرد: لازم است که تمامی شهروندان به ویژه عزیزان ساکن در حریم مسیل ها و رودخانهها با عنایت به هشدارهای احتمالی آتی، از قبل آمادگی لازم را برای مقابله با شرایط احتمالی داشته باشند.
پارسا با تأکید مجدد بر اهمیت مدیریت مصرف، گفت: امیدواریم با الطاف الهی و همکاری مردم و هماهنگی دستگاه های متولی، سال آبی آینده سالی پر از خیر و برکت برای همه به ویژه کشاورزان و صنتعگران عزیز بوده و شاهد آبگیری مناسب تالابها و آبخوان های استان تهران باشیم.
منبع: رکنا