ارائه «برنامه عمل» ایران برای ریزگردها
معاون محیطزیست انسانی سازمان محیطزیست با اشاره به ارائه «برنامه عمل» جمهوری اسلامی ایران برای ریزگردها در منطقه، گفت: بهشدت تحتتأثیر گردوغبار خارج از کشور هستیم.
معاون محیطزیست انسانی سازمان محیطزیست با اشاره به ارائه «برنامه عمل» جمهوری اسلامی ایران برای ریزگردها در منطقه، گفت: بهشدت تحتتأثیر گردوغبار خارج از کشور هستیم.
به گزارش روزن آنلاین، صدیقه ترابی در سخنانی اظهار داشت: مهمترین چالشهایی که در محیطزیست انسانی کشور داریم، آلودگی هوا، پسماندها، فاضلابهای صنعتی و شهری، کاهش فضای سبز و تأسیس طرحهای توسعه بزرگ هستند.
تدوین رویکرد جدید برای کارگروه ملی آلودگی هوا
وی در ادامه با اشاره به موضوع آلودگی هوا در کشور، عنوان کرد: این موضوع از سالهای خیلی دور شروع شده، دو بخش آلودگی هوا داریم یکی پدیده گردوغبار است که معمولاً در ششماهه اول سال با آن مواجه هستیم، نه همهجا، برخی از مناطق کشور مانند سیستان بلوچستان و خوزستان که تقریباً در تمام سال با این موضوع مواجه هستند، در بقیه شهرهای شهرها نیز در ششماهه اول سال با آن مواجه هستیم.
معاون محیطزیست انسانی سازمان محیطزیست کشور در ادامه سخنان خود با اشاره به آلودگیهای صنعتی و فعالیتهای انسانی، گفت: در نیمه دوم سال به دلیل کاهش درجهحرارت هوا و وقوع پدیده «وارونگی» با این آلودگی مواجه هستیم.
ترابی با اشاره به اقدامات در دستور کار برای کاهش این معضل زیستمحیطی، گفت: ما قانون هوای پاک را که در سال ۹۶ مصوب شد را داریم و از سال ۹۸ تقریباً به اجرا درآمد، وظایف دستگاهها مشخص شد، حجم زیادی از فعالیتها هست که باید توسط دستگاههای اجرایی انجام شود تا بتوانیم شاهد هوای پاک در شهرها باشیم.
وی ادامه داد: از طرف دیگر مطالعات «سیاهه انتشار» را انجام دادیم که نتیجه آن در سال ۱۴۰۰ منتشر شد، مشخص شد که دلیل اصلی آلودگی هوا در اغلب کلانشهرهای چه هست که بر اساس دلایل شناسایی شده باید اقدامات مرتبط با آن تعریف و مشخص شود.
معاون محیطزیست انسانی سازمان محیطزیست کشور با اشاره به کارگروه ملی آلودگی هوا، بیان داشت: در این کارگروه تصمیمات اجرایی گرفته میشود، در سالهای گذشته همه راهکارها برای کل کشور و اغلب شهرهای آلوده بهصورت یکسان پیشبینی میشد، امسال رویکرد جدیدی را در نظر گرفتهایم و آن این است که اگر یک کار بزرگ و پیچیده را تبدیل به گامهای کوچک که قابلیت مدیریت داشته باشند را انجام دهیم، میتوانیم نتیجه بهتری بگیریم.
ارائه برنامه عمل جمهوری اسلامی ایران برای ریزگردها
ترابی، تصریح کرد: در این راستا پنج کلانشهر اصلی بهاضافه اهواز را انتخاب کردیم، دلایل آلایندگیهای آنها را مشخص کردیم و راهکارهای مرتبط با آن را نیز احصا کردیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع گردوغبار، گفت: علاوه مالت پاشی، روشهای دیگر مانند کشت گیاهان بومی در دستور کار قرار گرفته تا اجازه ندهند ذرات گردوغبار از روی خاک بلند شود.
معاون محیطزیست انسانی سازمان محیطزیست کشور با تأکید بر اینکه تفاهمنامهای بین ایران و عراق داریم که آن را دنبال میکنیم، تصریح کرد: اما غیر از عراق، کشورهای دیگر مانند عربستان، اردن و سوریه هم مناطقی را دارند که مستعد وقوع پدیده گردوغبار هستند و از راه دور حرکت میکنند و تقریباً تمام کشور ما را پوشش میدهند.
ترابی، ادامه داد: در این راستا نشستهایی را هم با این کشورها داشتهایم، یک برنامه عمل را به پیشنهاد جمهوری اسلامی ارائه کردهایم، انتظار داریم که بهزودی در کاپی که در ریاض برگزار میشود شرکت کنیم و این را تبدیل به گامهای عملیاتیتر کنیم، اگر امکانپذیر باشد تفاهمی را بین این کشورها داشته باشیم که فعالیتهای مشترکی تعریف کنیم؛ چون ما بهشدت تحتتأثیر گردوغبارهای خارج از کشور هستیم.
منبع: خبرگزاری مهر