برگزاری نمایشگاهی برای ادای احترام به فرش ایرانی

نمایشگاه تکه‌دوزی‌های تصویری فرش دستبافت ایرانی از سیدمحسن موسوی سیرت با عنوان «نامیرا» ۱۱ آبان در گالری ایده برپا می‌شود.

برگزاری نمایشگاهی برای ادای احترام به فرش ایرانی

نمایشگاه تکه‌دوزی‌های تصویری فرش دستبافت ایرانی از سیدمحسن موسوی سیرت با عنوان «نامیرا» ۱۱ آبان در گالری ایده برپا می‌شود.

به گزارش روزن آنلاین، این نمایشگاه با کیورتوری کیانا میردامادی برگزار خواهد شد، دربرگیرنده مجموعه‌ای از تکه‌دوزی فرش‌های دستباف با ترکیبی از نقاشی‌های مینیاتوری ایرانی است.

در بیانیه نمایشگاه «نامیرا» آمده است: «نامیرا مجموعه‌ای است چشم‌نواز که می‌توان گفت برای نخستین بار، شیوه نوینی از تلفیق و پیوند فرش‌های دستباف و نگارگری ایرانی را با یکدیگر به نمایش می‌گذارد. این آثار با ترکیب تکه‌ فرش‌های قدیمی که از دل تاریخ فرهنگی ایران برآمده‌اند و هنر نگارگری که نماد ظرافت و جهان تصویری ایران است، آفریده شده‌اند. این برخورد بکر، نه تنها ادای احترامی به هنر باستانی فرش‌بافی است، بلکه بازتعریفی از آن در قالبی معاصر و خلاق ارائه می‌دهد.

هنرمند این مجموعه، با پیشینه‌ای غنی در زمینه‌های طراحی، رنگرزی و بافت فرش است و آموخته‌های او از پدرش سید ابوالحسن موسوی سیرت که یکی از اساتید بزرگ این هنر است، همراه با آموختن نقاشی نزد اساتیدی همچون آیدین آغداشلو و ایرج شافعی، بیش از ۳۰ نمایشگاه موفق خارجی را در کارنامه دارد. آثار پیشین او شامل نقاشی‌ها و فرش‌های دستباف بوده که در موزه‌ها و مجموعه‌های شخصی سراسر جهان نگهداری می‌شوند؛ از جمله طراحی، رنگرزی و بافت ۲۷ تخته تابلو فرش از شاهنامه فردوسی بایسنقری که در موزه فرش ایران به نمایش گذاشته شده و تمامی پرتره‌های دبیرکل‌های سازمان ملل متحد از زمان تاسیس تا امروز که شامل ۹ تخته تابلو فرش است که هم‌اکنون در یکی از سالن‌های سازمان ملل متحد در نیویورک نگهداری می‌شود.

اما نامیرا نقطه عطفی در کارنامه هنری این هنرمند بشمار می‌رود. این مجموعه برای اولین بار به‌طور رسمی ارائه شده است. نامیرا ادای احترامی است به هنر فرش‌بافی ایرانی؛ هنری که در گذر زمان دستخوش آسیب‌های فراوان شده، در این مجموعه به شکلی نوین باززنده شده است. این آثار نه تنها روایتگر تاریخ و فرهنگ هستند، بلکه به شکلی مدرن، فرش را از ابزاری هنری - کاربردی به اثری هنری در فرم و محتوایی متفاوت تبدیل می‌کنند. هر تکه فرش و هر نقش نگارگری، داستانی از باززایی و ماندگاری را روایت می‌کند؛ داستانی که در آن مرزهای میان هنرهای سنتی و معاصر محو می‌شود. این نمایشگاه فرصتی است تا مخاطبان با نگاهی نو، به زیبایی‌های هنری که همواره در تار و پود فرش‌های ایرانی نهفته بوده، پی ببرند و این هنر کهن را در قالبی تازه و نامیرا ببینند.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: ايسنا
دیدگاه شما
منتخب سردبیر