کد خبر: 3480

چرا مناسب‌سازی معابر شهری برای معلولان به کندی پیش می‌رود؟

با توجه به گلایه افراد دارای معلولیت نسبت عدم مناسب سازی معابر شهری و فضا‌های آموزشی و فرهنگی در این گزارش به بررسی علل کندی انجام مناسب سازی در معابر شهری پایتخت پرداخته شده است.

چرا مناسب‌سازی معابر شهری برای معلولان به کندی پیش می‌رود؟

با توجه به گلایه افراد دارای معلولیت نسبت عدم مناسب سازی معابر شهری و فضا‌های آموزشی و فرهنگی در این گزارش به بررسی علل کندی انجام مناسب سازی در معابر شهری پایتخت پرداخته شده است.

به گزارش روزن آنلاین، چندی پیش تعدادی از افراد نابینا و کم بینا در گفت‌وگو با میزان یکی از اصلی‌ترین مشکلات خود را عدم مناسب‌سازی معابر شهری و فضا‌های آموزشی و فرهنگی عنوان کردند و خواستار مناسب‌سازی این فضا‌ها برای فعالیت بهتر و هر چه بیشتر خود در جامعه شدند.  

همچنین سهیل معینی، مدیر عامل شبکه تشکل‌های نابینایان کشور نیز  عنوان کرده بود در موارد بسیاری افراد معلول و به ویژه نابینایان به دلیل عدم رعایت اصول ایمنی و دسترس پذیری دچار آسیب‌هایی می‌شوند، برای مثال ممکن است در پرتگاه‌های شهرداری و یا کانال‌های بدون حفاظ سقوط کنند و هشداری نیز در این موراد به آنها داده نشده باشد.

علاوه بر نابینایان افراد دارای معلولیت‌های دیگر نیز گلایه‌هایی نسبت به عدم مناسب‌سازی معابر شهری و فضا‌های آموزشی و فرهنگی دارند و این در حالیست که از جمله مهم‌ترین مسائلی که در رابطه با افراد دارای معلولیت باید مورد توجه قرار گیرد، جلوگیری از انزوای این افراد و مهیا کردن شرایط فعالیت‌های اجتماعی توسط این گروه همچون سایر افراد جامعه است و این امر زمانی محقق می‌شود که معابر سطح شهر و وسایل حمل و نقل عمومی برای تردد این قشر مناسب باشد تا بدون کمک گرفتن از اشخاص دیگر به راحتی بتوانند در سطح شهر رفت‌وآمد کنند.

راه مناسب‌سازی کالبدی شهری حضور افراد دارای معلولیت در جامعه است

در همین رابطه حمید صاحب، مدیر کل سلامت شهرداری تهران  ضمن اشاره به اینکه راه مناسب‌سازی کالبدی شهری حضور افراد دارای معلولیت در جامعه است، گفت: یکی از دلایلی که به این مسئله کمتر توجه می‌شود این است که افرادی که با معلولیت زندگی می‌کنند به خوبی دیده نمی‌شوند و از این رو لازم است در جامعه حضور یابند و مناسب‌سازی را پیگیری کنند.  

وی با بیان اینکه باید قبل از مناسب‌سازی کالبدی باید مناسب‌سازی فرهنگی و اجتماعی صورت گیرد تا زمینه حضور معلولان در جامعه فراهم شود، ادامه داد: افراد دارای معلولیت نیاز‌های آموزشی، فرهنگی و اجتماعی دارند و در نتیجه لازم است شرایطی فراهم شود که این افراد بیشتر در جامعه دیده شوند. از این رو انجام این مهم را در شهرداری در دستور کار قرار دادیم و به مناسب سازی کالبدی نیز توجه می‌کنیم.

مدیر کل سلامت شهرداری تهران با بیان اینکه در حال حاضر ۲۱۸ بوستان شهر تهران مناسب‌سازی شده است، افزود: بوستانی را افتتاح نمی‌کنیم مگر اینکه مناسب‌سازی شده باشد و به تمام ساختمان‌های شهرداری در صورت مناسب سازی پایان کار می‌دهیم.

صاحب با اشاره به اینکه انجام این اقدام‌ها کافی نیست، بیان کرد: راه میانبر برای تحقق این امر این است که مناسب سازی فرهنگی را مقدم بدانیم و افراد دارای معلولیت در مدیریت شهری حضور داشته باشند و در سیاست گذاری، اجرای قوانین، پیگیری و پایش آن‌ها شرکت داشته باشند. چنانچه منتظر باشند سایر افراد این مسئله را پیگیری کنند مناسب‌سازی به کندی صورت می‌گیرد، اما هنگامی که خودشان در جامعه حضور داشته باشند و این موضوع را پیگیری کنند مناسب سازی کالبدی شهر سرعت بیشتری می‌گیرد.

اگر مناسب‌سازی یکپارچه و پیوسته نباشد و نتیجه مناسب را در پی ندارد

همچنین مجتبی شاکری، مشاور ایثاگران شهردار تهران که از جانبازان دفاع مقدس نیز است ضمن بیان اینکه جمعی از دوستان جلسه‌های منظمی را در این زمینه داشتند و در برخی از فضا‌ها مناسب‌سازی انجام شده است، توضیح داد: اگر مناسب‌سازی یکپارچه و پیوسته نباشد نتیجه مناسب را در پی ندارد، برای مثال چنانچه بوستانی مناسب‌سازی شود، اما بیرون بوستان مناسب‌سازی نشده باشد هنگامی که افراد دارای معلولیت از بوستان خارج می‌شوند دچار مشکل می‌شوند، در حال حاضر مشکل در این زمینه یکپارچه‌سازی و گسترده کردن مناسب‌سازی است.

منبع: خبرگزاری میزان

منبع: میزان
دیدگاه شما
منتخب سردبیر