ممنوعیت بکارگیری اتباع غیرمجاز در قراردادهای پیمانکاران شهرداری
دبیر مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیبهای اجتماعی کلانشهر تهران گفت: در قراردادهای شهرداری با پیمانکاران، به کارگیری اتباع غیرمجاز و به ویژه کودکان ممنوع است. شهرداری نیز به این موضوع توجه دارد و در حال برخورد با متخلفان است.
دبیر مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیبهای اجتماعی کلانشهر تهران گفت: در قراردادهای شهرداری با پیمانکاران، به کارگیری اتباع غیرمجاز و به ویژه کودکان ممنوع است. شهرداری نیز به این موضوع توجه دارد و در حال برخورد با متخلفان است.
به گزارش روزن آنلاین، «عبدالمجید رحمانی» دبیر مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیبهای اجتماعی کلانشهر تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره کودکان زبالهگرد گفت: هفته گذشته جلسهای با دعوت مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیبهای اجتماعی کلانشهر تهران و میزبانی سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران و حضور نمایندگان دستگاههای مختلف از جمله معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری، مدیر کل دفتر پیگیری امور فرهنگی و اجتماعی دادستانی کل، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب تهران، مدیر کل دفتر محیط زیست و خدمات شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران و نمایندگان اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران و منابع طبیعی، یگان حفاظت شهرداری تهران برگزار شد. در این بازدید به سرکشی از چند مرکز غیرمجاز تفکیک زباله پرداخته شد و دستور قضایی لازم برای برخورد با آنها صادر شد. بسیاری از افرادی که در این مراکز فعالیت میکردند، نیز از اتباع غیرمجاز بودند.
وی ادامه داد: اقداماتی که در این زمینه انجام گرفت، شامل بازدید چهار الی پنج نقطهای بود که فعالیت غیرمجاز داشتند و از قبل شناسایی شده بودند. هماهنگیهای لازم با پلیس و دستگاههای مسئول انجام شد تا بتوانیم برخورد جدیتری با این مراکز داشته باشیم. همچنین، با سازمان بهزیستی هماهنگ شد تا کودکان زبالهگرد این مراکز ساماندهی شوند. در خصوص شناسایی سایر مراکز غیرمجاز نیز، جلسات و بازدیدهای میدانی برای رصد و برخورد با این مراکز در حال انجام است. هدف ما این است که با همکاری تمامی دستگاههای مرتبط، اقدامات لازم را برای جمعآوری این مراکز و بکارگیری کودکان کار انجام دهیم.
دبیر مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیبهای اجتماعی کلانشهر تهران خاطرنشان کرد: در جلساتی که در سازمان پسماند بود مصوبات خوبی داشتیم که اگر دنبال شود میتوانیم تا حد قابل قبولی از فعالیت مراکز غیرمجاز زباله و بکارگیری اتباع در این مراکز جلوگیری کنیم. این مراکز تقریبا کلونی اتباع هستند که اغلب آنها به صورت غیرمجاز هستند و یا از کودکان استفاده میکنند برخی از این مراکز نیز پاتوق معتادان متجاهر و توزیع مواد مخدراست که به هر صورت از هر جهت که به این مراکز نگاه شود کلونی آسیب است و امیدواریم برخورد جدی با این مراکز صورت بگیرد تا دیگر شاهد فعالیت این مراکز نباشیم.
رحمانی تصریح کرد: در قراردادهای شهرداری با پیمانکاران، به کارگیری اتباع غیرمجاز و به ویژه کودکان ممنوع است. شهرداری نیز به این موضوع توجه دارد و در حال برخورد با متخلفین است. به ویژه، اگر از کودکان کار استفاده شود، این عمل تخلف محسوب میشود و با متخلفان برخورد مناسب صورت میگیرد. برای کودکان کار نیز با ونهای بهزیستی هماهنگ شده است که برای ساماندهی کودکان ورود کنند.
وی ادامه داد: در مورد اتباع غیرمجاز با اداره کل امور اتباع و پلیس اتباع هماهنگ شده است و آدرس مکانهایی در اختیار آنها قرار داده شده است. شهرداری تهران به طور جدی در این زمینه ورود کرده است و استانداری تهران نیز اعلام کردهاند که پیگیریهای لازم را انجام خواهند داد. ما در حال همکاری با سایر نهادها برای شناسایی و ساماندهی این اتباع هستیم.
دبیر مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیبهای اجتماعی کلانشهر تهران درباره سامانه گزارشدهی آسیبهای اجتماعی و بیشترین آسیبی که در این سامانه شناسایی شده و همچنین اقداماتی که درخصوص رفع آن انجام میشود، گفت: اولویت ما ساماندهی وضعیت معتادان متجاهر، کودکان کار خیابانی، متکدیان و زبالهگردها و حاشیه نشینی است و رسیدگی به این مسائل در دستور کار ما قرار دارد. در حال حاضر، موضوعی که درخصوص سامانه ۱۳۷ بود طراحی آن به اتمام رسیده و در تمامی نواحی و مناطق شهرداری تهران فعال است. ما در حال تست این سامانه در چند منطقه هستیم تا به زودی به صورت رسمی اعلام کنیم. این سامانه اکنون قابلیت گزارشدهی وضعیت متکدیان، کودکان کار، زبالهگردها و معتادان متجاهر را دارد. در حال حاضر، همه مسئولان مرتبط با این موضوع در سطح نواحی و مناطق شهرداری پنل کاربریشان فعال شده و در حال انجام تستهای اولیه هستیم.
رحمانی در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره شناسایی کودکان کار گفت: بیش از ۳۰۰۰ کودک کار در طرح در حال اجرا ساماندهی شدهاند در حوزه کودکان کار متولی سازمان بهزیستی است و بقیه دستگاهها از جمله فراجا، امور اتباع و دستگاه قضا نیز در این طرح همکاری دارند.
وی با بیان اینکه اقداماتی که انجام میشود با هماهنگی همه دستگاهها است، ادامه داد: خدمات توسط سازمان خدمات و مشارکتهای شهرداری در مراکز پویا شهر به ویژه برای کودکان بازمانده از تحصیل ارائه میشود. در حال حاضر، ۳۹ مرکز وجود دارد که خدماتی به کودکان کار و خیابان ارائه میدهند. شهرداری زیرساختهای لازم را در اختیار سازمانهای مردمنهاد قرار میدهد تا بتوانند به این کودکان خدمات مختلفی ارائه دهند. اولویت اصلی این مراکز آموزش کودکان است. ما همچنین طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان را با محوریت سازمان بهزیستی دنبال میکنیم. این سازمان طبق قانون متولی ساماندهی این کودکان است و اقدامات خود را در چهارراهها و مکانهای دیگر انجام میدهد.
دبیر مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیبهای اجتماعی کلانشهر تهران تصریح کرد: در حوزه کودکان کار و خیابان ما در مرکز رصد پایش و مدیریت آسیبهای اجتماعی کلانشهر تهران مهروارهای تحت عنوان «لبخند آرمان» برگزار کردیم که هفته گذشته به مناسبت هفته ملی کودک با مشارکت دستگاههای همکار در بوستان لاله برگزار شد. در این مراسم، آرزوها و شغلهای مورد نظر کودکان جمعآوری شد. هدف ما این است که به مدت ۶ ماه تا یک سال با توجه به علاقه و شغلهای مورد نظر این کودکان، آموزشهای لازم را ارائه دهیم تا توانمندسازی شوند و زمینه خروج از چرخه آسیب فراهم گردد. ما همچنین به دنبال این هستیم که آن دسته از کودکانی که تمایل به شغلهای از جمله معلمی، خیاطی، نویسندگی و… دارند، با اساتید مربوطه مرتبط شوند تا در یک دوره آموزشی به صورت استاد-شاگردی مورد حمایت قرار گیرند. دیگر رشتهها و گرایشها نیز در دستور کار ما قرار دارد. البته این به معنی اشتغال کودک نیست بلکه صرفا مهارتآموزی به کودکان است تا در آینده بتوانند از این حرفه استفاده کنند.
منبع: خبرگزاری ایلنا